CEL MAI CUNOSCUT INVENTATOR DIN MOLDOVA: IATA CINE ESTE

Iată cine este cîștigătorul premiului Guvernului ”Inventatorul Remarcabil” din acest an, oferit în cadrul Expoziţiei Internaţionale Specializate „INFOINVENT”, organizate de AGEPI.

Nicolae Eremia, doctor habilitat în ştiinţe agricole, profesor universitar, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, este cîștigătorul premiului Guvernului ”Inventatorul Remarcabil”, în valoare de 10 mii de lei. Premiul a fost acordat pentru ciclul de invenţii în domeniul medicinii veterinare.

”Nicolae Eremia are la activ 42 de brevete de invenţie obţinute atît în Republica Moldova, cît şi în Rusia, Belarus şi Ucraina”, precizează Guvernul printr-un comunicat.

El şi-a consacrat activitatea cercetărilor complexe în ameliorarea fondului genetic şi nutriţia animalelor, siguranţa produselor de origine animală şi perfecţionarea tehnologiilor de creştere a animalelor şi albinelor, de obţinere, certificare şi utilizare a produselor apicole în zootehnie şi medicină veterinară.

Prin cercetările sale, inventatorul a contribuit, în mod deosebit, la dezvoltarea ramurii apicole, la perfecţionarea tehnologiilor de obţinere a produselor apicole şi la folosirea acestora în apiterapie.

Premiul a fost decernat în cadrul Expoziţiei Internaţionale Specializate „INFOINVENT”, care s-a desfășurat în perioada 20-23 noiembrie 2019.

Expoziţia Internaţională Specializată „INFOINVENT” a fost organizată de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) și Centrul Internaţional de Expoziţii (C.I.E.) „Moldexpo” S.A., în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Cercetare şi Dezvoltare.

La eveniment au participat aproximativ 80 de instituții și întreprinderi, tineri creatori și inventatori din circa 10 ţări, care au prezentat la standurile expoziționale peste 450 de invenții, produse/servicii inovative și creative, proiecte de cercetare, de inovare și de transfer tehnologic.

Sursa: sputnik.md