CEA MAI PURA SARE DE PE PAMINT: SAREA DE HIMALAYA

Sarea pură reprezintă fundaţia vieţii și este esențială pentru crearea tuturor elementelor majore ale corpului uman. În aceste condiţii, sarea de Himalaya este un supliment natural, bogat în vitamine şi minerale, care poate restaura starea iniţială de bine a organismului uman.

 

Păstrată într-un mediu steril

Munţii Himalaya se întind pe parcursul mai multor ţări din Asia: China, Nepal, Myanmar, Pakistan, Bhutan, Afganistan şi India. Majoritatea oamenilor asociază Munţii Himalaya cu Everestul, cel mai înalt vîrf de pe Terra, însă aceşti munţi ascund şi alte comori, ca de exemplu sarea.

Acum sute de milioane de ani, straturile de sare marină cristalizată erau acoperite de lavă. Pe lîngă faptul că sarea a fost păstrată într-un loc steril, lava a protejat sarea de poluarea din mediul înconjurător. În prezent, se crede că sarea roz de Himalaya este sarea de pe Pămînt cea mai pură. În plus, este extrasă manual şi folosită din ce în ce mai intens la prepararea mîncărurilor din lumea întreagă. Sarea de Himalaya are foarte multe nuanţe de culori, de la alb pur pînă la numeroase tonuri de roz şi roşu, în funcţie de cantităţile de minerale şi fier pe care le conţine.

 

Bogată în vitamine şi minerale

Sarea de Himalaya este un produs 100% natural, cu un conţinut ridicat de vitamine şi de minerale. Cristalele din această sare conțin 84 de minerale dintre cele 92 de care are nevoie organismul nostru pentru a se menține perfect sănătos, în timp ce sarea de mare conține numai opt. Așadar, din multitudinea de minerale și de elemente pe care le conține sarea de Himalaya, cel mai importante sînt: sodiul, care are efect detoxifiant; zincul, un protector al pielii care crește imunitatea; magneziul, care are un efect antistres; boronul, care reglează întregul organism; calciul, cu efect de întărire a oaselor și a dinților; potasiul, care are rolul de a echilibra și de a hidrata pielea și de a reduce retenția de apă. Totodată, această sare nu conține iod și nici nu este albită sau rafinată prin anumite procedee. Consumul regulat de astfel de sare oferă organismului minerale şi electroliţi esenţiali, care ajută la eliminarea toxinelor, echilibrarea pH-ului corpului, reglarea tensiunii arteriale şi la îmbunătăţirea circulaţiei sîngelui. Sarea de Himalaya contribuie în mod eficient la schimburile de substanțe la nivel celular și menține un nivel optim de apă în organism, foarte important pentru buna funcționare a proceselor metabolice și a tuturor organelor. În plus, sarea de Himalaya previne apariția calculilor biliari și renali.

 

Reduce toxinele din locuință

Sarea de Himalaya poate fi folosită pentru asezonarea mîncărurilor şi pentru prepararea de diverse marinate şi sosuri pentru legume şi cărnuri. De asemenea, poate fi folosită şi pentru îngrijirea pielii. Băile cu sare de Himalaya îmbunătăţesc calitatea pielii, care devine mai catifelată şi mai strălucitoare. În acelaşi timp, relaxează şi muşchii şi conferă o stare de bine. Sarea de Himalaya este indicată şi ca tratament pentru exfolierea pielii, dar şi pentru aromoterapie, candelele cu sare fiind extrem de benefice pentru reducerea toxinelor din locuinţă.

 

Saramura elimină metalele grele din corp

Medicii recomandă terapia cu saramură pentru detoxifierea organismului, în caz de artrită, reumatism, afecţiuni ale pielii, gripă, osteoporoză şi pietre la rinichi sau la fiere. Saramura se prepară în felul următor: puneţi într-un vas de sticlă cristale de sare şi turnaţi peste ele apă plată. Dacă după aproximativ 24 de ore observaţi că s-au dizolvat toate cristalele, mai adăugaţi altele. Cînd nu se vor mai dizolva, înseamnă că saramura este gata, cu o concentraţie de 26% sare. Beţi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, o lingură cu saramură în amestec cu un pahar cu apă şi aşteptaţi 30 de minute înainte să luaţi micul dejun. Saramura vă ajută să eliminaţi metalele grele din corp, îmbunătăţeşte circulaţia sîngelui şi vă energizează. Dacă o veţi consuma regulat, îi veţi simţi beneficiile. Nu uitaţi să beţi doi litri de apă zilnic.

Sarea de Himalaya îmbunătăţeşte libidoul, vitalitatea sexuală şi vigoarea și tratează diverse afecţiuni ale pielii, mîncărimi, herpes sau psoriazis.

 

Perna - remediu tradiţional

Remediu tradiţional, perna de sare Himalaya este un produs terapeutic folosit în locul celei obișnuite. Asigură odihnă liniştită în timpul somnului, fiind ideală pentru simptomele alergiei, respiraţiei grele, tusei seci şi strănutului. Perna se poate folosi sub formă rece sau încălzită. Aşezarea pernei cu cristale de sare, sub formă încălzită, în zonele cu dureri, precum spatele, gîtul, articulaţiile şi urechile, dar şi rinichii, ficatul şi zona vezicii biliare, ajută la ameliorarea simptomelor. Perna cu sare sub formă rece tratează afecţiunile provocate de întinderi, entorse, dislocări, julituri uşoare, contuzii pe toate suprafeţele corpului.

Atunci cînd se încălzeşte, perna de sare se aşază în cuptorul încălzit la 55-60 de grade Celsius, timp de 10-12 minute, apoi se aplică pe partea corpului care se tratează şi se va lăsa acolo cel puţin 15-20 de minute. Se va folosi un recipient rezistent la căldură, să nu se ardă husa de pernă! E important să nu vă ardeţi, aşa că vă recomandăm să fiţi atenţi la temperatura suportată de piele. Sub formă rece, perna se aşază timp de 25-30 de minute în congelator, apoi se aplică pe partea corpului care doare. Perna de sare poate fi încălzită sau reîncălzită de nenumărate ori.

Cristalele de sare de Himalaya sînt benefice procesului de digestie, asigurînd o mai bună absorbție a nutrienților în intestin, ajută funcțiile aparatului respirator și reglează tensiunea arterială

 

Lampa magică

Lampa cu cristale de sare Himalaya este un obiect de decor, vîndut şi ca purificator de aer, fiind una dintre cele mai bune surse de ioni negativi pentru casă. Această lampă, de diverse dimensiuni, este făcută din cristale de sare care acţionează ca un ionizator natural. Modalitatea de funcţionare este simplă: cristalul de sare de Himalaya este încălzit uşor de un bec de putere mică (12-15 waţi) şi eliberează în aer ioni negativi care elimină ionii pozitivi proveniţi din poluare, praf, aparate electrocasnice şi electronice, păr de animale, polen etc. Medicina holistică şi terapiile alternative consideră că lampa cu cristale de sare ameliorează anumite afecţiuni, cum ar fi problemele respiratorii (bronşite, astm, sinuzită), alină alergiile, reumatismul, alungă insomnia, oboseala, depresia, stresul şi migrenele. Cei care pot beneficia direct de calităţile miraculoase ale acestei lămpi sînt: copiii mici, elevii, colegii de la locul de muncă, fumătorii, sportivii, bolnavii şi cei care practică meditaţia şi yoga. În dormitor, lampa vă dă un somn liniştitor, odihnitor şi vă oxigenează creierul. În sufragerie sau în birou, lampa vă ajută să vă concentrați, neutralizînd impactul luminii artificiale, al aerului condiţionat sau al radiaţiei monitoarelor. Lămpile de sare se găsesc de cumpărat în farmacii.

După revista „Taifasuri”