CC a adus-o pe Sandu cu picioarele pe pamint, după ce si le bagase in Constitutie

E de urmărit la ce abuzuri va mai recurge

În urmă cu cîteva clipe, Curtea Constituțională (CC) a declarat ca fiind neconstituțional Decretul Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a desemnat, pentru a doua oară, candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru, ca urmare a unei sesizări înaintate de socialiști prin care au solicitat suspendarea Decretului amintit. Totodată, Curtea a decis că, în perioada imediat următoare, fracțiunile parlamentare și Președinta țării trebuie să inițieze noi consultări. 

Această Decizia a CC este o lovitură teribilă pentru gașca prezidențială, din care fac parte și juriștii ”genialei” Olesea Stamate, ”partenerul juridic” de nădejde al Maiei Sandu. Dacă Maia Sandu și-a băgat picioarele în Constituție, CC nu a admis să se dezonoreze pînă-ntr-acolo încît s-o urmeze pe Președintă, preferînd, legitim, s-o aducă pe ”pămînt constituțional”.

Dată fiindu-le aroganța, pofta de Putere și frustrarea ”înfrîngerii constituționale”, veți vedea că Sandu și PAS vor recurge la cele mai absurde și nebunești tertipuri de a tergiversa o nominalizare la postul de prim-ministru a unei candidaturi propuse de o majoritate parlamentară formală. Circul politic este în plină desfășurare!