BERD SI UE INTENSIFICA SPRIJINUL PENTRU INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII DIN R. MOLDOVA

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Uniunea Europeană (UE) au lansat un program prin care îşi propun să sprijine întreprinderile mici şi mijlocii din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, oferindu-le împrumuturi de milioane de euro.

Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, a declarat ieri, în timpul vizitei sale la Tbilisi că "întreprinderile mici sînt cruciale pentru a stimula creşterea economică şi crearea de locuri de muncă".

Directorul BERD pentru Caucaz, R. Moldova şi Belarus, Bruno Balvanera, a adăugat că "acest program va susţine băncile locale în calitate de creditori şi întreprinderile locale în calitate de beneficiari, prin furnizarea de finanţare şi expertiză".

Programul presupune acordarea a cel puţin 69 de milioane de euro pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii din R. Moldova, Ucraina şi Georgia şi vine să faciliteze punerea în aplicare a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.