AMBASADA GERMANIEI A PREMIAT LAUREATII UNUI CONCURS DE ESEURI IN LIMBA GERMANA

Peste 120 de elevi şi studenţi din Republica Moldova au participat la un concurs de eseuri în limba germană cu genericul „Diversitate în ţara noastră: limba ta, limba mea, limba noastră”, organizat de Ambasada Republicii Federale Germania la Chişinău.

Ceremonia de înmînare a premiilor a avut loc pe 29 aprilie la Liceul româno-german „Mihail Kogălniceanu” din capitală. La manifestare a participat Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în R. Moldova, Ulrike Maria Knotz.

Ulrike Maria Knotz a menţionat că genericul concursului din acest an a fost ales nu întîmplător. „Este o mare bogăţie să cunoşti mai multe limbi. În R. Moldova mulţi cetăţeni cunosc cel puţin două limbi. Am citit o parte din eseuri şi mi-a plăcut faptul că acestea conţineau o notă personală. Unii elevi şi studenţi au povestit despre propria lor viaţă. Ei îşi iubesc ţara lor aşa cum este ea”, a remarcat diplomatul german.

Lucrările participanţilor au fost evaluate de către o comisie specială creată de Ambasadă. Cei 120 de elevi şi studenţi au primit diplome de participare, iar 36 dintre ei, care s-au clasat pe primele trei locuri la diferite categorii de vîrstă au fost menţionaţi cu diplome şi cadouri.

Marele Premiu l-a constituit două foi de călătorie în Germania, oferite de Ministerul Federal de Externe al Germaniei. În posesia lor au intrat Vladislava Ignatişina şi Dumitru Mihailiuc, elevi la Liceul „N. V. Gogol” din Bălţi.