AGENTIA NATO PENTRU SUPORT VA SUSTINE R. MOLDOVA IN REALIZAREA PROIECTELOR CU IMPACT SOCIAL

Agenţia NATO pentru Suport (NSPA) va susţine proiectul de dezvoltare a capabilităţilor în domeniul atenuării riscurilor biologice asociate cu Antrax, lansat recent şi pentru Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de Eyup Turmus, reprezentant al Diviziunii Provocările Emergente de Securitate, în cadrul întrevederii cu ministrul Apărării, Viorel Cibotaru.

În cadrul discuţiilor, oficialul Alianţei Nord-Atlantice a apreciat modul transparent, eficient de utilizare şi gestionare a fondurilor alocate de ţările donatoare pentru implementarea proiectului în Republica Moldova, cum ar fi cel de stocare, evacuare şi nimicire a pesticidelor.

În acest context, ministrul Apărării a apreciat contribuţia NSPA la eliminarea riscurilor cauzate de deşeurile de pesticide de pe teritoriul ţării noastre şi care au avut ca finalitate îmbunătăţirea calităţii factorilor de mediu şi eliminarea impactului nociv asupra sănătăţii populaţiei locale.

Viorel Cibotaru şi-a exprimat încrederea că, împreună cu NSPA, se vor identifica modalităţi şi căi eficiente de continuare a proiectelor iniţiate, astfel încît obiectivul Guvernului Republicii Moldova de distrugere a pesticidelor să fie cît mai curînd finalizat.