ACTORUL MIHAI CURAGĂU, DECORAT CU ORDINUL REPUBLICII

Actorul Teatrului Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale”, Mihai Curagău, a fost decorat cu Ordinul Republicii. Distincţia a fost acordată în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea şi propagarea artei teatrale şi cinematografice, contribuţie substanţială la afirmarea valorilor culturale şi înaltă măiestrie artistică.

Actorul are 71 de ani şi activează în teatru de 50 de ani. Mihai Curagău s-a născut în satul Bălăneşti, raionul Nisporeni. După absolvirea facultăţii, în 1964, a fost angajat  la Teatrul muzical-dramatic „A.S. Puşkin” (azi – Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”). În anul 1993, s-a transferat la Teatrul „Satiricus” din Chişinău.

Actorul a debutat în film în anul 1967, la studioul cinematografic „Moldova-film”, în pelicula lui Gheorghe Vodă „Se caută un paznic”. A apărut ulterior în alte aproape 20 de filme.

Mihai Curagău a primit Premiul pentru cel mai bun rol masculin de planul II (Mache Răzăchescu din D'ale carnavalului de I.L.Caragiale) în cadrul Galei Premiilor UNITEM 2004. De asemenea, deţine şi titlul de „Artist al poporului”.

Sursa: IPN