A murit Jimmy Breslin, cistigator al unui premiu Pulitzer

Jurnalistul american avea 88 de ani

Jurnalistul New York Jimmy Breslin, din New York, cîștigător al premiului Pulitzer pentru editorialism în 1986 și autor de coloane în oresă timp de peste 50 de ani, a murit Duminică în reşedinţa sa din Manhattan, la 88 de ani, a informat New York Daily News, cotidianul unde și-a desfășurat mare parte din carieră, relatează EFE.

Decesul lui Jimmy Breslin, a survenit în urma unor complicații ale unei pneumonii. "Ela fost vocea furioasă, amuzantă, scandaloasă și atentă a oamenilor care transformă scrierea jurnalistică în literatură", a declarat redactorul șef al Daily News, Arthur Browne. Într-unul din editorialele sale cele mai cunoscute și care i-a adus premiul Pulitzer, el a relatat despre prea puțin înțeleasă pe atunci boală SIDA, descriind suferințele unui bolnav, David Camacho.

Breslin a continuat să scrie pînă de curînd deoarece, așa cum spunea el, mînia îl motivează: "Mînia este singura calitate care m-a menținut pe mine și pe oricine a studiat vreodată în viață, pentru a putea scrie editoriale în ziare", spunea venerabilul jurnalist.