Una… Pupup… Pipip… Pepe… Peru A(i)urelia!

Cadru universitar cu apucături de precupeaţă ne atacă ca la uşa cortului

Autor: Mihai CONŢIU

Niciodată nu m-am gîndit că este cu putinţă să ajung în situaţia de a mă coborî la subsolul moral în care îi place să se bălăcească cea care se numeşte Aurelia Peru, cadru universitar care se împăunează probabil şi prin pieţele agroalimentare cu titlul de doctor habilitat. De fapt nici nu o cunoşteam decît din auzite şi nu mă interesa şi din cauză că era sau poate că mai este nevasta unui fost coleg. O fac însă pentru că madama în cauză a proferat ameninţări nu doar la adresa redacţiei noastre, ci şi asupra familiei mele.

Totul a început din clipa în care colaboratorul nostru Teofil Kaminski a publicat pe site-ul ziarului nostru şi în ediţia print un articol analitic şi cu elemente de pamflet intitulat „Aurelia Peru, consilier prezidenţial „cu ora sau toată noaptea”. Din senin, i s-a năzărit că acest articol ar fi fost scris de mine în colaborare cu soţia mea. Oarbă de furie, a venit la Redacţia noastră spre a ne cere, mie şi lui Ion Berlinski, socoteală, a ne reproşa acuzator că ne-am permis să publicăm un astfel de articol.

Cînd a ajuns la Redacţia noastră, eu eram cu uşa închisă pentru că nu mă simţeam tocmai bine şi mă tolănisem pe un fotoliu ca să mă relaxez. Fulgerător, am auzit nişte pumni trîntiţi cu violenţă în uşa biroului de parcă cineva vroia s-o spargă. Cînd am deschis uşa, am văzut-o pe Aurelia Peru cu faţa schimonosită de porniri dintre cele mai contradictorii. Iniţial, am crezut că vrea să mă violeze şi mă simţeam vulnerabil deoarece aveam o nevralgie intercostală. Am scăpat ieftin, iar asta pentru că a început a-mi reproşa tot felul de mizerii, spunîndu-mi că are un copil acasă şi că nu trebuia să apară un astfel de articol, amintindu-mi şi sugerîndu-mi ameninţător faptul că este colegă cu soţia mea la catedra universitară la care predă şi că ea, Peru, are o poziţie dominantă de decan.

Articolul lui Kaminski era o replică la un atac al ei, pe pagina ei de Facebook, asupra mesajului de An Nou al Preşedintelui Igor Dodon transmis într-un cadru în care se afla şi Prima Doamnă. Cu mai multă ştiinţă de carte şi pricepere, autorul i-a demonstrat Aureliei Peru că habar nu are de sintaxa elementară dacă a fost în stare să scrie următoarea frază; „Prima Doamnă a fost intrusa dintr-un mesaj simbolic şi important”. În treacăt fie spus, precizez că Peru este persoană publică, deci este expusă circuitului mediatic.

După ce a plecat ca o furtună din Redacţia noastră, de felu-mi fiind o fire calmă şi împăciuitoristă, liniştit fiind că n-am fost agresat şi sexual, mi-am propus să uit izbucnirea ei de chivuţă („chivuţă” era denumită acea femeie, de obicei ţigancă, care se ocupa cu spoitul caselor cu bidineaua), imaginîndu-mi că ea îşi va reevalua atitudinea, că va înţelege justeţea articolului întrucît autorul a avut dreptate şi chiar îi va mulţumi că a adus-o cu picioarele pe pămînt. Încă nu ştiam cu cine am de-a face! Acţiunile ei ulterioare mi-au relevat o personalitate frustrantă, imorală, răzbunătoare, trufaşă, abuzivă şi excesiv de isterică. Această ultimă caracteristică se poate datora şi faptului că se află în pragul vîrstei critice de 50 de ani, atunci cînd unele femei…, mă rog, cred că înţelegeţi!

Circul isteric pe care l-a făcut în Redacţia noastră l-a extins şi continuă şi astăzi la universitatea la care predă. Prima ţintă, fireşte că este soţia mea, dar le prigoneşte şi pe alte colege de la catedră, bănuindu-le de complicitate sau de faptul că au apreciat poate articolul care a scos-o din minţi şi care a dezbrăcat-o de caracter în faţa tuturor. Enervarea ei animalică este pricinuită tocmai de aceea că a fost dezbrăcată altfel decît şi-ar fi dorit!

Cum să nu-mi pun masca de protecţie şi să cobor în subsolul moral în care se bălăceşte această femeie spre a-i aduce măcar o cutie de clor dezinfectant? Madama cu pricină a ajuns pînă acolo încît să ne acuze că i-am distrus căsnicia, să-i spună soţiei mele că eu sunt ticălosul care l-a ucis pe Grigore Vieru şi alte astfel de deliruri. În Occident, oricine i-ar recomanda un psihanalist. Ce femeie normală repetă pe la toate colţurile oricui că este doctor habilitat, dorind astfel să traseze o demarcaţie clară între ea, intelectualul suprem care se crede, şi restul „muritorilor de rînd”? Ca să înţelegeţi cît de malefică poate fi în subsolul ei moral, este suficient să vă spun că, la universitatea la care predă, ne-a ameninţat cu dispariţia pentru că are relaţii influente la oamenii politici puternici.

Fiind jurnalist şi trăind din „informaţie”, vă daţi seama că i-am documentat suficient viaţa încît să scriu cea mai erotică şi bine vîndută carte din Republica Moldova despre viaţa Aureliei Peru!

La urma urmei, ca o judecată de valoare personală, pentru mine, această Peru este un nimic intelectual, o prelungire absurdă a propriului ei sex inutil acum. Erotomania de care suferă o pune în cele mai penibile situaţii şi nu face decît să compromită cercurile didactice universitare prin care se învîrte. În final, o întreb: după ce va citi acest articol scris în autoapărare, bănuind că va veni iarăşi la Redacţie, ce să fac – să-mi angajez o pază de corp sau să-mi cumpăr o cutie de prezervative?

 

 

 

01.03.24 - 00:52
01.03.24 - 13:17
01.03.24 - 13:18
01.03.24 - 13:20
01.03.24 - 13:19
05.03.24 - 18:52
06.03.24 - 00:34
01.03.24 - 00:46
07.03.24 - 00:42
05.03.24 - 01:06
08.03.24 - 20:46
08.03.24 - 12:11
09.03.24 - 11:41
01.03.24 - 00:40
05.03.24 - 18:52