UN COPIL DE PATRU ANI SI BUNICUL ACESTUIA S-AU INECAT INTR-UN LAC, LA IALOVENI

Doi minori, de patru și, respectiv, 13 ani și bunelul acestora, s-au prăbușit sub gheața subțire a unui lac, după ce au ieșit la săniuș. Incidentul a avut loc în apropierea localității Misovca, raionul Ialoveni. Băiatul de patru ani și bunelul acestuia, de 61 de ani nu au putut fi salvați.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, salvatorii au fost alertați ieri, 14 februarie. La fața locului au fost îndreptate două echipaje de intervenție care au reușit să salveze băiatul de 13 ani. Copilul de patru ani și bărbatul nu mai dădeau semne de viață. Operațiunea de salvare a băiatului rămas în viață, dar și de extragerea celor două cadavre a avut loc la o distanță de circa 30 de metri de la mal.

IGSU îndeamnă populația să nu meargă pe gheața bazinelor acvatice. Cei care au în grijă minori sînt rugați să supravegheze copiii pentru a nu merge la săniuș sau la joacă pe iazuri. Copiii se pot prăbuși cu ușurință sub gheața lacurilor și a rîurilor, întrucît grosimea acesteia este subțire, atenționează salvatorii.

De la începutul anului, în Republica Moldova s-au înecat șapte persoane, inclusiv doi copii.

Sursa: IPN