STIATI CA MORCOVII…?

Morcovul este originar din Afganistan.

Morcovul a fost numit şi „ginsengul săracului”, datorită bogăţiei de substanţe naturale cu efecte benefice asupra sănătăţii.

Sucul de morcovi creşte rezistenţa unghiilor.

Sucul de morcov este un ajutor preţios celor care suferă de digestie dificilă sau lipsa poftei de mîncare.

O cură de zece zile cu suc proaspăt cicatrizează rănile de ulcer şi îmbunătăţeşte vederea, mai ales a celei pe timp de noapte.

Există şi morcovi mov, roşii, albi sau galbeni, în funcţie de pigmentul conţinut. Au acelaşi gust.

Cînd mîncăm mai mult morcov decît putem asimila, betacarotenul se depune în piele, în special la nivelul palmelor, tălpilor, genunchilor şi nasului şi pielea devine portocalie.

Morcovii sînt mai sănătoşi dacă sînt gătiţi prin fierbere sau la aburi.

În Anglia, în timpul reginei Elisabeta I, florile, frunzele şi rădăcinile de morcov erau utilizate pe post de decoraţii ale veşmintelor şi pălăriilor.

Dacă mîncaţi o jumătate de cană de morcovi în fiecare zi asimilaţi 6 g de vitamina C, 127 mg potasiu, 4.960 mcg betacaroten şi 11.000 unităţi de vitamina A.

Morcovii au avut culoarea mov pînă în secolul al XVII-lea. Morcovul portocaliu a fost cultivat pentru prima dată în secolul al XVI-lea de către olandezi.

Sursa: doctorexpres.ro