SE RECOMANDA ATINGEREA RATEI DE VACCINARE DE 95% IN PRIMA LINIE, PINA PE 1 DECEMBRIE

Autoritățile recomandă atingerea nivelului de vaccinare de 95%, pînă pe 1 decembrie, pentru mai multe categorii de angajați din prima linie, a căror interacțiune cu cetățenii prezintă un risc înalt de infectare. Prevederea se regăsește într-o hotărîre a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, transmite IPN.

Este vorba despre personalul instituțiilor medico-sanitare publice și private, al instituțiilor socio-medicale și celor de reabilitare, recuperare și balneosanatoriale. De asemenea, rata de vaccinare de 95% este recomandată pentru personalul centrelor de plasament pentru copii, centrelor de plasament pentru vîrstnici, dar și pentru personalul din unitățile poștale care interacționează nemijlocit cu clienții și cel din unitățile bancare, care la fel, interacționează cu clienții.

În hotărîrea Comisiei sînt vizați și angajații structurilor subordonate ale Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului Vamal, angajații autorităților publice centrale și locale, precum și toți cei care, prin natura activității, interacționează nemijlocit cu cetățenii. Este vorba și despre angajații Agenției Servicii Publice care interacționează cu clienții, șoferii, transportatorii de pasageri auto/avia/feroviar, taxatorii, dar și angajații din domeniul HoReCa.

Prin hotărîrea sa, CNESP a prelungit starea de urgență în sănătate publică pînă pe 30 noiembrie inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Pînă în prezent, rata de vaccinare în țară este circa 25%.

Sursa: IPN