PRIMA DOAMNA, GALINA DODON, A GASIT POSIBILITATEA DE A ACORDA, DIN PARTEA FUNDATIEI DE BINEFACERE „DIN SUFLET”, 1,5 MLN. LEI PENTRU AMELIORAREA SANATATII A 10 COPILASI CU DEFICIENTE DE AUZ

Pe 6 septembrie, Prima Doamnă a invitat la Reședința de Stat părinții și copiii cu deficiențe de auz ce urmează să beneficieze de implante cohleare.

În cadrul întîlnirii, Prima Doamnă a menționat că atît Fundaţia de Binefacere „Din Suflet”, cît și Președintele Republicii Moldova, nu au putut rămîne indiferenți la solicitarea părinților și Asociației Persoanelor cu deficiențe de auz “AUD ȘI VORBESC” de a sprijini copiii hipoacuzi și a le oferi șansa să audă.

Fundația a identificat sursele necesare pentru procurarea implantelor de la Compania Cohlear din România, care a oferit o reducere de 50% din costul implantelor (prețul unui implant cohlear este de 21 mii euro).

În urma acțiunilor de colectare a banilor, cu participarea părinților și a unei Fundații de binefacere din Germania, Fundația de Binefacere „Din Suflet” a decis să contribuie cu restul sumei necesare și a oferit 1 500 000 lei (75%), pentru ca toți cei zece copii să primească șansa la o viață nouă.

Prima Doamnă a subliniat că această acțiune de binefacere este călăuzită de dorința de a oferi acestor copii posibilitatea de a accede în lumea sunetelor, de a auzi vocea mamei, de a se integra pe deplin în societate.

”Cu eforturi comune, sînt sigură că vom reuși și în continuare să facem viața copiilor mai frumoasă și mai fericită”, a menționat Prima Doamnă.

Faptele bune vor continua!