PAPA FRANCISC A CERUT IERTARE PENTRU CRIMELE IMPOTRIVA INDIGENILOR LA CUCERIREA CELOR DOUA AMERICI

Papa Francisc a cerut iertare pentru crimele comise de Biserica Catolică împotriva popoarelor indigene din timpul cuceririi Americilor, în cadrul unei mese celebrate la Santa Cruz (Bolivia) în faţa unui milion de credincioşi participanţi la ceremonie, informează agenţia DPA.

"Unii ar putea spune pe bună dreptate, 'cînd Papa vorbeşte despre colonialism, el trece peste anumite acţiuni ale Bisericii'. Vă spun acest lucru cu regret: multe păcate grave au fost comise împotriva popoarelor indigene din cele două Americi în numele lui Dumnezeu" a spus Suveranul Pontif la Santa Cruz.

"Eu cer cu umilinţă iertare, nu numai pentru ofensele Bisericii însăşi, dar şi pentru crimele comise împotriva popoarelor indigene în timpul aşa-numitei cuceriri a Americii", a declarat Papa Francisc.

Suveranul Pontif se află de miercuri în vizită în Bolivia, a doua etapă a turneului său de opt zile în ţări din America de Sud, turneu început duminica trecută în Ecuador şi care va continua de vineri în Paraguay, unde va rămîne pînă la sfîrşitul acestei săptămîni.

Sursa: Agerpres