Gruparea Hamas respinge acuzațiile că personal al Agenţiilor ONU colaborează cu ea

Hamas a negat, Sîmbătă, că personalul ONU colaborează la acţiunile militanţilor săi, după ce Israelul a acuzat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) că s-a aliniat grupării islamiste palestiniene şi Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) că în rîndurile sale sunt angajaţi care au participat la masacrul comis de Hamas împotriva Israelului în 7 Octombrie, informează EFE.

"Condamnăm energic campania de incitare lansată de entitatea criminală sionistă împotriva instituţiilor internaţionale care contribuie la ajutorarea poporului nostru, care este supus genocidului nazist", a transmis Hamas într-un comunicat.

Gruparea islamistă a făcut referire la "acuzaţia neîntemeiată" formulată de Israel "împotriva Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la o presupusă 'complicitate' cu mişcarea Hamas", precum şi o "incitare împotriva UNRWA cu obiectivul de a-i tăia finanţarea şi a priva poporul palestinian de dreptul său de a beneficia de serviciile acestor Agenţii internaţionale", a mai transmis Hamas.

Pe de altă parte, ministrul pentru Afaceri Civile palestinian, Hussein al-Cheikh, a scris, Sîmbătă, pe X că UNRWA are nevoie de "un sprijin maximal" şi "nu să i se taie sprijinul şi asistenţa".

”Facem apel la ţările care au anunţat încetarea sprijinului lor pentru UNRWA să revină imediat asupra deciziei lor, care implică riscuri grave pentru asistenţa umanitară, în timp ce războiul face ravagii între Israel şi Hamas în Gaza”, a adăugat Cheikh, care este şi secretar general în Comitetul executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei.