FEMEILE CU ARATATORUL MAI SCURT DECIT INELARUL AU O ABILITATE SPECIALA

Femeile a căror degetul arătător este mai scurt decît inelarul ar avea o capacitate mai bună de a se orienta în spațiu, conform cercetătorilor de la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie (NTNU).

Mai mult decît dimensiunile degetelor, cauza are şi o natură hormonală. Degetul arătător ar semnala o expunere mai mare la testosteron în perioada intrauterină decît inelarul, ceea ce reprezintă factorul determinant în formarea capacitățile de orientare.

Oamenii de știință au măsurat degetele a 42 de femei, înainte de administrarea, la jumătate dintre ele, a 0,5 mg de testosteron. Celelalte au primit un placebo. Voluntarele au rezolvat apoi exerciții logice și de orientare virtuală.

Concluzia a fost că, femeile care au primit de testosteron au rezolvat testele mai bine decît celelalte, iar cele care aveau arătătorul mai scurt ca inelarul au obținut rezultate şi mai bune. Aceasta este dovada că hormonul are efect asupra orientării, indiferent dacă subiecții au fost expuși la substanță recent sau atunci cînd erau în uter.

În timpul sarcinii, hormonii feminini (estrogeni) ar favoriza extinderea indicelui, în timp ce testosteronul (hormon masculin), contribuie la formarea unui deget inelar mai lung. Un studiu anterior a demonstrat deja că testosteronul ar putea ajuta bărbaţii să se orienteze mai bine decît femeile.

Sursa: 20minutes.fr