EBOLA: BILANŢUL MORŢILOR A CRESCUT LA 5.459

Bilanțul deceselor provocate de epidemia de Ebola a crescut la 5.459 din 15.351 de cazuri identificate în opt țări pînă la 18 noiembrie, a anunțat vineri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează Reuters.

Cifrele arată o creștere de 39 de decese înregistrate și 106 noi cazuri de la precedentul bilanț, anunțat miercuri. «Rata de răspîndire rămîne semnificativă în Guineea, Liberia și Sierra Leone», menționează OMS, referindu-se la cele trei țări vest-africane cel mai grav afectate.

Toate cele șase cazuri cunoscute de Ebola în Mali s-au soldat cu decese și 327 de contacte expuse virusului sînt monitorizate în capitala Bamako. Un doctor cubanez, primul infectat cu Ebola, a fost evacuat în cursul nopții din Sierra Leone la Geneva de către OMS.

Autoritățile elvețiene au precizat vineri într-o conferință de presă la Spitalul Universitar din Geneva, unde Felix Baez este ținut în izolare, că starea bărbatului este stabilă.

Doctorului cubanez, în vîrstă de 43 de ani, i se administrează un medicament experimental, ZMapp, produs de Mapp Biopharmaceutical.

Sursa: Agerpres