CSS A VENIT CU RECOMANDARI PENTRU DEPASIREA CRIZEI DIN SECTORUL ENERGETIC

Consiliul Suprem de Securitate /CSS/ s-a întrunit astăzi în ședință și a venit cu mai multe recomandări pentru Comisia pentru Situații Excepționale. Anunțul a fost făcut la finele ședinței CSS de șeful statului, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, CSS recomandă Comisiei pentru Situații Excepționale să întreprindă măsuri pentru a asigura instituțiile medicale cu surse alternative de energie, iar CET-urile să fie asigurate cu cantități suficiente de combustibil. De asemenea, se va recomanda instituțiilor să diminueze consumul de energie, iar structurile responsabile trebuie să creeze formule și mecanisme de achiziționare a păcurei pentru a asigura stocurile necesare pentru funcționarea centralelor de termoficare.

Șeful statului a precizat că a solicitat suport în depășirea crizei de la cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova și a făcut un apel la solidaritate națională. Maia Sandu a adăugat că a discutat de mai multe ori despre contractul cu Gazprom cu reprezentanții Federației Ruse, în special cu Dimitri Kozak. "Înțelegerea noastră a fost că, înainte să discutăm despre o întîlnire la nivelul președinților, este nevoie să înregistrăm progrese în rezolvarea subiectelor pe care le avem pe agendă. În continuare vom depune toate eforturile pentru a avansa pe agenda bilaterală", a conchis președintele.

Sursa: Moldpres