A murit celebrul interpret roman Benone Sinulescu

Regretatul Benone Sinulescu era o adevărată legendă în muzica populară. Interpretul avea mai multe probleme de sănătate, care în Vară s-au acutizat, însă o pneumonie i-a fost fatală. Soția lui a declarat, pentru Click!, că artistul a murit acasă, nu la spital, Joi, 18 Noiembrie, la ora 14.00, la vîrsta de 84 de ani. 

Starea de sănătate a artistului s-ar fi agravat de cînd a început pandemia. Benone Sinulescu a stat mai mult izolat în casa soției sale, în localitatea Bîrzava, din Arad, acolo unde s-a retras. În Vară, interpretul de muzică populară a fost găsit inconștient în casă. Familia sa a decis atunci ca artistul să meargă la un centru de îngrijiri paliative, în loc să fie internat la spital. „Nu mai sunt om. Ieri (n.r. Miercuri) am făcut 40 de ani de la căsătorie, el a murit azi la ora 14:00. A murit acasă, nu a avut covid, a avut pneumonie, i-am cumpărat concentrator de oxigen. Veneau medicii periodic, acasă și avea două femei care s-au ocupat de el și l-au îngrijit așa cum trebuie. Fără el viața nu mai e la fel. Ne-am făcut cavoul la Arad, la cimitir, abia l-am convins să îl facem. M-am gîndit că suntem bătrîni”, a declarat Elena Sinulescu, pentru Click!

Solistul de muzică folclorică a scos 26 de albume în cariera sa. Născut la data de 24 Mai 1937, Benone Sinulescu și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de cînd era copil. Acesta a cîntat în corul bisericii, la Denii și la Prohod, moștenind vocea de la tatăl său.

La doar 18 ani înregistra melodiile „Străina mamei, străină”, „La Lenuța sub cerdac” și „În munții Buzăului”. Cu ansamblul „Ciocîrlia” reputația sa a ajuns la următorul nivel și au început și concertele, atît în țară, cît și în străinătate.

Cîntărețul s-a căsătorit abia după ce a împlinit vîrsta de 40 de ani. Benone Sinulescu a trecut prin niște momente dificile  ulterior în timpul mariajului, pentru că soția sa a pierdut cîteva sarcini, și astfel cuplul nu a avut copii.

Pe de altă parte, însă, artistul a povestit că de-a lungul timpului au tot venit la el femei care au pretins că ar avea copii cu el, informează Impact.

Benone Sinulescu și celebrele lui peruci din tinerețe

Regretatul Benone Sinulescu a avut o întreagă colecție de peruci, pe care le-a folosit în tinerețe pentru a-și masca chelia. După Revoluție însă, îndrăgitul artist a prins curaj și a renunțat la acest artificiu, reușind să lanseze o nouă modă și cîștigînd foarte mulți fani.

Pentru fanii regretatului Benone Sinulescu, imaginea artistului a fost mult timp legată de perucile pe care acesta le folosea în aparițiile sale publice. De multe ori țintă a glumelor făcute de colegii de breaslă, nea Beni a încercat toată tinerețea să-și mascheze calviția pronunțată cu ajutorul perucilor.

Din colecția generoasă de peruci, pe care a dat o mică avere de-a lungul timpului, regretatul Benone Sinulescu mai păstra doar vreo 20, la casa lui din Sibiu. "Unele dintre ele, care mi s-au părut mai deteriorate, le-am dat foc, mai am unele, cred că am mai rămas cu 20. Perucile erau un supliciu pentru mine, din cauza transpiraţiei ieşeam din sălile de spectacol ca un şobolan", a mărturisit la un moment dat artistul pentru Click!

Benone Sinulescu a început să renunțe la peruci imediat după Revoluţie, iar la începutul anilor 1990, cînd a demarat colaborarea cu trupa RO-Mania, le-a pus definitiv în cutie. ”Acum, cînd mă uit în urmă, mă gîndesc cît de țăcănit am fost că le-am purtat", a mai spus artistul pentru Click!

De-a lungul timpului, nea Beni reușise să strîngă aproape doi saci de peruci, de toate formele şi de toate culorile. "Am cheltuit o avere pe peruci", spunea el. Culmea, după ce a renunţat la acest artificiu, Benone a cîştigat şi mai mulţi simpatizanţi şi crede că a lansat şi o nouă modă.

"Nu cred că aș mai purta peruci. Cînd am început să mă rad în cap, am lansat o modă. Unii se rad acum chiar dacă au păr", ne-a mai spus Nea Beni.

Benone Sinulescu a agonisit o adevărată avere din folclorul românesc, iar în urmă cu mai mulţi ani a întocmit şi un testament. Pentru că nu are copii, nea Beni, aşa cum îl ştie toată lumea, a ales să-şi lase cîştigurile de pe parcursul întregii vieţii soţiei, mai apoi nepoţilor, după ce ea nu va mai fi.

„Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămîne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lîngă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor. În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gîndit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce nici unul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”, a declarat în urmă cu mai mulţi ani Benone Sinulescu, pentru ziarul Ring, citat de wowbiz.ro.  

În tinereţe, femeile frumoase roiau în jurul lui Benone Sinulescu. Artistul s-a căsătorit foarte tîrziu cu Leni, care este absolventă de Chimie Alimentară. A fost femeia care îi este alături de 40 ani. Benone Sinulescu a strîns de-a lungul carierei impresionante o avere pe măsură, fiind unul dintre cei mai înstăriţi din România, alături de Maria Ciobanu, Irina Loghin şi Ion Dolănescu.

Benone Sinulescu va fi înmormîntat Duminică la Arad

Soția marelui artist a declarat că acesta va fi condus pe ultimul drum duminică, la Arad. Elena Sinulescu dorește ca Benone Sinulescu să fie aplaudat și văzut pentru ultima dată de public, înainte să fie înmormîntat. 

Acum mă ocup cu o firmă, de înmormîntare. În principiu am vrea ca înmormîntarea să aibă loc Duminică și vrem ca înainte să îl depunem în incinta unei instituții. Dar vă anunț atunci cînd vom știi exact cum stau lucrurile. Nu-mi pot reveni. Fără el nimic nu mai are sens", ne-a mai spus, văduva neconsolată.

Benone Sinulescu s-a născut pe 24 Mai 1937 la Siriu, în județul Buzău. A avut o colaborare de succes cu Irina Loghin, iar după anul 1989 a abordat și stilul etno-dance și a colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania. Benone Sinulescu lasă în urma sa nici mai mult nici mai puțin de 100 de cîntece.