ZINAIDA GRECEANII, MESAJ DE FELICITARE PENTRU VETERANI CU OCAZIA ZILEI VICTORIEI

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a participat la recepția de gală dedicată Zilei Victoriei, care a fost organizată de către Asociația Organizațiilor Veteranilor “Echitate”, în cinstea veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Zinaida Greceanîi a transmis veteranilor sincere felicitări din partea Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, și le-a mulțumit pentru contribuția lor la Marea Victorie.

“Acum 75 de ani, pe teritoriul țării noastre au avut loc lupte crîncene și sîngeroase. A trecut un an pînă a fi obținută victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Astăzi, este dificil să ne imaginăm prin ceea ce au trecut oamenii care au adus Victoria pe cîmpurile acestui război teribil. Nu există nici un instrument de măsură prin care aceștia să-și poată măsura curajul, statornicia și toată oroarea evenimentelor care au avut loc atunci. Ne închinăm în fața faptelor participanților la Marele Război pentru Apărarea Patriei. Nu sînt mulți dintre ei rămași printre noi, de aceea trebuie să facem tot posibilul pentru a-i susține. Vom fi întotdeauna alături de ei”, a declarat Zinaida Greceanîi după eveniment.

Întrevederea cu veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei este organizată tradițional de către Asociația “Echitate”, în fiecare an, la începutul lunii mai. Veteranii împărtășesc amintiri, pentru ei răsună cîntece din vremea anilor petrecuți pe front și le sînt adresate cuvinte calde.