VLAD FILAT A INTRAT IN GREVA FOAMEI IN SEMN DE PROTEST

Deputatul Vlad Filat a intrat de pe 30 noiembrie în greva foamei în semn de protest față de acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului nr.13, transmite curentul.md cu referire la un comunicat al echipei de avocaţi care îl apără pe Vlad Filat.

„Avînd în vedere tratamentul inuman și degradant la care este supus constant Vlad Filat în cadrul Penitenciarului nr.13, inclusiv eforturile autorităților Republicii Moldova de a-i limita orice contact cu publicul, Biroul Asociat de Avocați „Popa și Asociații” precizează că, începînd cu ziua de astăzi, 30 noiembrie, acesta a intrat în greva foamei în semn de protest față de acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului nr.13”, se spune în comunicat.

De asemenea, avocaţii spun că, deputatul Vlad Filat s-a plîns pe faptul că în privința sa sînt constant întreprinse acțiuni de intimidare, inclusiv prin intermediul deținuților din penitenciar.

„Acesta consideră că scopul respectivelor acțiuni ilegale din partea autorităților statului nu este altul decît demoralizarea sa”, se mai menţionează în document.

Adrian PLATON