Vedeta “Star Wars” Ewan Mcgregor vrea ca Scotia sa fie independenta: Odata ce Boris a devenit premier, am spus ca “ne caram de aici”

Ewan Mcgregor susține independența Scoției, spunînd că referendumul pentru Brexit i-a schimbat părerea despre această chestiune, potrivit The Independent.

Actorul din “Moulin Rouge” a afirmat că “probabil este vremea” pentru ca Scoția să părăsească Marea Britanie. Vorbind prin transmisie video la talk show-ul american Real Time cu Bill Maher, Mcgregor a spus: “Mereu am fost pentru a fi alături de Uniune, cred că a mers, funcționează”. “Apoi, după votul pentru Brexit, cred, cu siguranță, că mi-am schimbat abordarea despre asta. Cred că Scoția a votat pentru un Guvern care nu i-a fost dat timp de ani de zile”.

McGregor, care este originar din Perth în Scoția, a explicat că “suntem o țară care votează foarte mult pe stînga și am fost sub guvernare conservatoare vreme de ani de zile”. Starul din filmul “Trainspotting” a mai vorbit anterior despre independența Scoției. Însă, într-un interviu din 2016, a declarat că votul pe Brexit din 2016 l-a lăsat într-o stare de “confuzie totală”.

Actorul de 49 de ani a precizat că se afla în Scoția, filmînd “T2: Trainspotting”, atunci cînd a avut loc votul privind Brexit.

După ce s-au uitat la harta zonelor care votau pentru părăsirea UE, McGregor i-a spus lui Maher: „Credeam că asta este, știi? Scoțienii vor să stea în UE iar englezii nu”.

El a concluzionat: “Așa că eu cred că este probabil vremea”.

“Cred că odată ce Boris a devenit premier, Scoția a reacționat: «Bine, asta e, ne cărăm de aici»”, a spus, amuzat, actorul din “Star Wars”.

McGregor a spus anterior, la vremea referendumului scoțian, că a încercat să stea departe de dezbaterea privind independența, pentru că nu avea voie să voteze și nu trăise în Scoția de la vîrsta de 17 ani.