VALOAREA TRANSFERULUI LUI ARTUR IONITA A CRESCUT CU UN MILION DE EURO

Suma unui posibil transfer al fotbalistului moldovean Artur Ioniță, legitimat la echipa Hellas Verona din campionatul Italiei, Serie A, la un alt club a sporit, conform site-ului specializat german transfermarkt.de, cu aproximativ un milion de euro.

Valoarea transferului este egală în prezent cu 3 milioane de euro, fiind cea mai mare din istoria fotbalului moldovenesc.

Artur Ioniță este primul jucător moldovean care evoluează în liga superioară a fotbalului din Italia. Mijlocașul a jucat deja 35 meciuri pentru formația italiană, marcînd 3 goluri și servind 3 pase de gol. Pentru selecționata R. Moldova a evoluat în 19 meciuri și a înscris 2 goluri.

În prezent, de serviciile lui Ioniță sînt interesate, conform presei italiene, cluburile Fiorentina, Napoli, Genoa și Cagliari. Hellas Verona se situează pe ultimul loc în campionat.

În campionatul intern, cel mai valoros jucător, conform transfermarkt.de, este mijlocașul Dan Spătaru de la Zimbru Chișinău. Transferul său, conform sursei citate, este de 500 de mii de euro.

Cel mai spectaculos transfer în istoria fotbalului moldovenesc a fost făcut de mijlocașul Alexandru Curteian, pentru care Zimbru Chișinău a primit un milion de dolari la vremea respectivă.