USATII, CANDU, SANDU, NASTASE SI TICU, PIONII JOCULUI DIABOLIC AL LUI PLAHOTNIUC SI SOR

Candu și Usatîi, clienții de lux ai unei Procuraturi cu parfum de ”fundație caritabilă”

CEC, prin cei cinci membri ai săi, controlați și manipulați politic, au încălcat dreptul fundamental, cel de a fi ales, au scuipat în 25 mii de oameni, au aruncat în WC semnăturile oamenilor”, a declarat, în propria-i construcție lexicală și morfologică, cu impertinență Andrian Candu, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) i-a respins, absolut justificat, tentativa prin care, fraudulos, a încercat să candideze la alegerile prezidențiale. Orice student de la Drept, chiar și din anul I, înțelege justețea juridică prin care CEC i-a respins lui Candu solicitarea de înregistrare în campania electorală prezidențială în calitate de candidat.

Nu ”CEC au aruncat în WC semnăturile oamenilor”, ci Candu și patronul lui spiritual și complicele întru fărădelegi Plahotniuc au încercat și vor și acum să arunce acest popor într-un WC fără fund! Aroganța, impertinența și legăturile lui de credință veșnică, adică pînă moare, declarată public, față de criminalul Plahotniuc trezesc în cel mai pașnic și pios om dorința de a-l scuipa și de a îl vedea legat la stîlpul infamiei.

Nu era de ajuns rușinea națională ”electorală” de a ne pomeni cu un interlop candidat la Președinție, care este Renato Usatîi, tot o sculă de-a lui Plahotniuc, căci a mai fost ”nevoie” să ne mai pomenim și cu tentativa prezidențială a acestui individ, Candu, la fel de nociv și murdar ca toți cei pe care vor să-i readucă în Țară, în chip de martiri, pe Plahotniuc și Șor!

Pe zi ce trece, ni se confirmă certitudinea că Usatîi și Candu sînt un fel de clienți de lux ai unei Procuraturi cu parfum de ”fundație caritabilă”, dar și a unui SIS și MAI pe post de dădace protectoare ale lor. Efectiv, Usatîi și Șor îi scuipă pe toți moldovenii din dosul ecranelor televiziunilor care îi invită cu o generozitate agresivă extrem de suspectă. Au comportamentul acelor bandiți care se știu apărați de mafia din spatele lor, dar și de către structuri decizionale influente ale Statului.

Apropo, Maia Sandu și Andrei Năstase, de ce le-ați retras imunitatea deputaților Partidului Șor și Pro Moldova? De ce nu pomeniți nimic despre aceasta?

Ofensiva electorală prezidențială a lui Plahotniuc și Șor împotriva Republicii Moldova a căpătat cele mai satanice întruchipări. Reprezentativitatea electorală prezidențială de tip banditesc, interlop este asigurată de Usatîi. Logic vorbind, din perspective juridice legale și corect interpretabile, e greu de crezut că în această ”comunitate” se va mai putea alia și Candu, care a atacat în Justiție decizia CEC. Asta, însă, neînsemnînd că acele componente ale Justiției moldovenești încă subordonate, prin retribuiri grase, lui Plahotniuc nu ne vor rezerva o surpriză prin ”a-i da dreptate” lui Candu!

În paralel cu cei arătați mai devreme, o unealtă electorală prezidențială de tip european a lui Plahotniuc este Maia Sandu. Dorința lui Candu de a candida avea drept scop coruperea unor alegători din categoria masivă de susținători ai lui Igor Dodon. El știe prea bine că nu ar fi avut nici o șansă, dar se pare că avea ordin clar ca, în turul doi al alegerilor prezidențiale, să-i mobilizeze pe cei care l-au votat în favoarea Maiei Sandu. Candidata Sandu este cea mai cinică și, trebuie s-o recunoaștem, spectaculoasă miză electorală a lui Plahotniuc și a lui Șor.

Sandu, bucurîndu-se de susținere occidentală, constatăm că Plahotniuc și Șor au fost acceptați tacit și ei drept ”susținători complici din umbră”. De această dată, spre deosebire de campania electorală prezidențială din 2016, Maia Sandu va avea în spate un mecanism infernal de susținere. Aici mă refer la fondurile financiare necontabilizate provenite de la ONG-urile finanțate din exterior, la mass-media finanțată masiv din aceleași surse, la finanțările indirecte din partea lui Plahotniuc și Șor, la mobilizarea în favoarea ei a minorităților sexuale, care vor fi ”suficient de numeroase”, la ”promisiunile”, favorabile ei, de finanțare a Țării din partea structurilor occidentale dacă va ajunge Președinte, la mobilizarea, în turul doi al alegerilor, a alegătorilor Pro Moldova, Partidul Șor, Andrei Năstase, Octavian Țîcu și a celorlalți ”pitici electorali”, începînd cu Chirtoacă.

Andrei Năstase, la rîndu-i, s-a angrenat în ultima și decisiva lui bătălie politică pe care o va pierde. Aprioric, el a fost înfrînt de un politician artificial, de Maia Sandu. Ea, Sandu, și-a adjudecat electoratul acumulat de Năstase pe baricade politice efective. Lui Năstase i-au jucat feste ”ambiguitățile lui conexe” despre care nu mai are rost să vorbim. Anticipînd realist, Năstase va trebui să se mulțumească doar cu condiția de viitor politician mediocru, cea a unui deputat oarecare ori de posibil funcționar ministerial de rang înalt. Această ultimă poziționare a lui Năstase e greu de admis, în condițiile în care Sandu nu o să fie niciodată la butoanele decizionale ale Puterii. Aici este vorba despre o majoritate parlamentară favorabilă, susținere populară masivă etc., dar și despre aceea că Sandu l-ar exclude din așternutul ei politic pe Năstase așa cum a făcut-o și cu Filat. Deplîng lașitatea lui Filat pentru că nu are curajul să spună TOT, în ceea ce o privește pe Sandu!

Viitorul politic ratat al lui Năstase a fost proiectat de tenebroasele conexiuni dintre Victor Țopa și Plahotniuc. Astfel a ajuns, indirect, inclusiv prin ”curtări oficiale românești”, să fie un executant politic al ”proiectelor” celor împotriva cărora spune că luptă – Plahotniuc și Șor! Oricum, o să fie nevoit să-și îndemne alegătorii lui să o susțină pe Sandu în turul doi al alegerilor!

Despre Octavian Țîcu chiar că nu are rost să ne întindem la alte raționamente! Am mai spus-o și repet: este o extensie a serviciilor secrete românești complice cu Plahotniuc. O știe sau nu, asta e drama lui politică! Oricum va fi nevoit să-și îndemne alegătorii lui s-o voteze pe Sandu, la fel ca și cei despre care scriam mai sus, iar asta în virtutea ”înlăturării lui Dodon și a influenței Moscovei”. La fel ca și fostul unionist de ocazie Mihai Ghimpu, lăsat ”șomer” de către serviciile secrete românești, care, ”sub acoperire”, avea ce avea cu ”mîna rusească”!

În final, să reținem următoarea realitate: Absolut toate promisiunile electorale pe care le vor face Sandu, Năstase, Usatîi, Candu, Țîcu etc. sînt mincinoase deoarece nu pot fi Președinți funcționali deoarece au reprezentări minoritare în Parlament!

Mihai CONŢIU

Nistor Grigore 23.09.2020 - 10:29

De ce nu vorbesti si de Dodon care este pionul jocului rusesc? Sustinandu-l pe Dodon, d-le Contiu ce rol joci?