UNIVERSITATEA "ALEXANDRU IOAN CUZA" A LANSAT INSCRIEREA ONLINE LA STUDII

Începînd din acest an, tinerii din Republica Moldova care doresc să îşi facă studiile la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi se pot înscrie online, fără a plăti vreo taxă.

Potrivit unui comunicat al Universităţii din Iaşi, candidaţii care nu sînt domiciliaţi în România, care nu au cetăţenia română sau care nu sînt etnici români, în acest an beneficiază de oportunitatea de a se înscrie online fără a achita taxa de admitere.

Doritorii se vor putea înscrie online la una din cele 16 facultăţi în perioada 13–18 iulie, iar prin intermediul poştei electronice vor putea expedia, descărca şi primi fişierele necesare pentru înregistrare.

Admiterea online vine ca o alternativă la admiterea clasică pentru a uşura procesul, iar procesarea dosarelor şi afişarea rezultatelor va fi făcută de fiecare facultate în parte.

Candidaţii admişi pe locurile cu bursă vor primi din partea statului român echivalentul a 65 de euro pe lună pentru studii de licenţă şi 75 de euro pe lună pentru studii de master.