UN MILITAR VA AJUNGE PE BANCA ACUZAŢILOR PENTRU FURT ÎN PROPORŢII DEOSEBIT DE MARI

Un fost puşcaş al detaşamentului de pază paramilitară va ajunge pe banca acuzaţilor fiind suspectat de furt în proporţii deosebit de mari din depozitul Bazei de păstrare tehnică, armament şi patrimoniu militar al Armatei Naţionale din oraşul Floreşti.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, cazul a avut loc în intervalul lunilor februarie – iulie 1998, cînd inculpatul îşi îndeplinea serviciul în cadrul Bazei păstrare armament şi patrimoniu militar a Armatei Naţionale din oraşul Floreşti în funcţia de puşcaş al detaşamentului de pază paramilitară. Cunoscînd că regiunea din spate a depozitului unităţii militare este slab supravegheată, a pătruns, în repetate rînduri, în interiorul depozitului, de unde a sustras în total 665 bobine cu 332 400 metri de cablu telefonic „P-274”, estimat la circa 233 mii de lei.

Pentru a-şi realiza planul, bărbatul spărgea cu un baros peretele din spatele depozitului, după care de fiecare dată îl clădea cu piatră şi îl tencuia, astfel încît să nu fie depistat furtul. În continuare, acesta transporta cablul sustras în municipiul Chişinău, unde îl comercializa, iar banii şi-i însuşea.

Bărbatul şi-a recunoscut vina, însă a reuşit să plece peste hotare fiind dat în căutare internaţională. Peste 16 ani de la comiterea infracţiunii, acesta a fost reţinut în oraşul Sankt Petersburg şi extrădat de către autorităţile Federaţiei Ruse pentru a fi tras la răspundere în Moldova. Dacă va fi recunoscut vinovat, bărbatul în vîrstă de 43 de ani riscă pînă la 12 ani de închisoare.

Sursa: Moldpres