Un cuplu gay a fost biciuit in Indonezia

Un cuplu gay a fost biciuit Joi în Aceh, singura provincie indoneziană care aplică Sharia, au declarat autorităţile, potrivit AFP şi agerpres. Cei doi bărbaţi au primit fiecare circa 80 de lovituri de baston pentru că au întreţinut relaţii sexuale cu persoane de acelaşi sex, ceea ce este ilegal potrivit legii islamice în vigoare în provincia nordică a insulei Sumatra. Pedeapsa a fost întreruptă pentru scurt timp pentru a li se permite celor doi bărbaţi, îmbrăcaţi în tunici albe, să bea apă. Mama unuia dintre cei sancţionaţi a dispărut.

Cei doi – aflaţi în jurul vîrstei de 20 de ani – fuseseră arestaţi în Noiembrie, în urma denunţului proprietarului unei locuinţe pe care o închiriaseră.

Relaţiile sexuale între persoanele de acelaşi sex nu sunt ilegale în altă parte a Indoneziei.

Dar în Aceh, singura provincie din această ţară din Asia de Sud-Est care aplică Sharia, biciuirea este o pedeapsă destul de comună, fiind aplicată în cazul unor infracţiuni care variază de la jocurile de noroc şi consumul de alcool la adulter.

Alţi trei bărbaţi şi o femeie au fost biciuiţi Joi, cu între 17 şi 40 lovituri de baston fiecare, pentru consumul de alcool şi frecventarea unor persoane de sex opus care nu fac parte din familie.

Asociaţiile care militează pentru apărarea drepturilor omului denunţă aceste pedepse, iar Preşedintele indonezian Joko Widodo a solicitat încetarea acestora.

Practica se bucură însă de sprijinul unei părţi a populaţiei din Aceh, o provincie semi-autonomă, adepta unui islam conservator.