UN CENTRU CULTURAL MAGHIAR A FOST DESCHIS LA UNIVERSITATEA DIN COMRAT

Un Centru de limbă şi cultură maghiară a fost deschis pe 9 iunie în cadrul Universităţii de Stat din Comrat. Acesta este destinat studenţilor, profesorilor şi tuturor celor care sînt interesaţi de istoria Ungariei.

Centrul este dotat cu echipament special pentru studierea limbii maghiare şi cu literatura necesară. Potrivit rectorului Universităţii, Zinaida Aricova, toate materialele au fost donate de Ambasada Ungariei în R. Moldova şi vor ajuta în procesul didactic Catedra de limbi străine.

„Este îmbucurător că misiunea diplomatică maghiară la Chişinău este interesată în consolidarea relaţiilor de colaborare cu principala instituţie de învăţămînt superior din UTA Gagauz-Yeri. Sperăm şi la un schimb de studenţi dintre Universitatea de la Comrat şi cele din Ungaria”, a menţionat la ceremonia de inaugurare a Centrului başcanul autonomiei Irina Vlah.

La rîndul său, ambasadorul Ungariei în ţara noastră, Mátyás Szilágyi, a numit strategică cooperarea în domeniul ştiinţei şi educaţiei cu Universitatea din Comrat. „O universitate este cel mai important lucru pentru autenticitatea naţională a fiecărui popor. Aici sînt pregătiţi studenţi care ulterior îşi vor reprezenta ţara peste hotare. Vom continua să asigurăm acest centru cu cărţile necesare”, a relevat Mátyás Szilágyi, citat de gagauzinfo.md.

Centrul de limbă şi cultură maghiară este al optulea care a fost deschis pe lîngă Universitatea din Comrat. În cadrul instituţiei activează deja centre ale Turciei, SUA, Marii Britanii, Federaţiei Ruse, Germaniei, Greciei şi Azerbaidjanului.