Un „biet” moldovean, dupa ce ca e cautat de vreo doi ani, mai este si acuzat de incalcarea regimului zonei de frontiera, ca asta-i mai lipsea!

Un „biet moldovean amărît şi vai de capul lui”, „obligat de căţeaua de viaţă” ca să se ascundă prin toate coclaurile ca să nu pună labele pe el poliţiştii pentru a-l băga într-un loc mai sigur şi cu program „de om normal”, a fost înhăţat, zilele trecute, de către polițiștii de frontieră aflați în misiune de serviciu pe Sectorul Poliției de Frontieră Briceni. Fiind luat la întrebări de către „exagerat de curioşii poliţişti”, „bietul om năpăstuit” s-a bîlbîit rău de tot, fiind incapabil să-și justifice scopul aflării la hotarul țării. „Sărmanul” de el! Puneţi-vă-n locul lui şi-o să vedeţi că o să vă bîlbîiţi la fel în faţa unor zdrahoni de poliţişti care, în loc să stea pe la casele lor, bîntuie pe la frontiere!

Conform unei informații operative, patrula Poliției de Frontieră a observat deplasarea unui maxi-taxi prin proximitatea punctului de trecere Grimăncăuți. La scurt timp, mijlocul de transport s-a oprit la cinci metri fix de linia de frontieră, din care a coborît un bărbat „biped” de etnie romă, ce se îndrepta pe direcția Grimăncăuți – Vașcovțî. Respectivul s-a prins imediat că este filat și a făcut cale întoarsă spre autoturism, însă polițiștii de frontieră care erau deja acolo l-au şi înhăţat. Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă de intervenție a SPF Briceni, pentru a-l invita la o plimbare „romantică” pînă la Sectorul de Poliţie. Din cercetările preliminare, s-a constatat că tipul este un modest locuitor al orașului Soroca, în vîrstă de 55 de ani, care era căutat, „din curiozitate”, încă luna Septembrie a anului 2017 de către organele de drept ale Republicii Moldova.

Cercetările curioase ale anchetatorilor continuă, dar, preventiv, pentru orice eventualitate, „sărmanul om” a fost amendat contravențional conform art. 332 al. (1), pentru încălcarea regimului zonei de frontieră. Aşa-i cînd cade năpasta pe capul omului!