Trump: Vreau fanii inapoi pe arene! Oricind vom fi pregatiti

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avut, Sîmbătă, o întrevedere cu reprezentanţii celor mai importante competiţii de pe continentul Nord-american, între care NBA, NFL, NHL, Major League Baseball şi Major League Soccer, informează Reuters. Preşedintele le-a transmis acestora că îşi doreşte ca toate întrecerile să se reia cît mai curînd posibil, cu spectatori în tribune, potrivit news.ro.

„Vreau fanii înapoi pe arene! Oricînd vom fi pregătiţi. Cît de repede putem, bineînţeles. Nu vă pot da o dată, dar aş spune că o să fie mai curînd, decît mai tîrziu”, a afirmat Trump.

„Şi fanii vor să se întoarcă. Ei vor să vadă baschet, şi baseball, şi fotbal, şi hochei, ei vor să vadă sportul lor preferat. Ei vor să meargă la cluburile de golf şi să inspire nişte are curat, proaspăt şi frumos”, a adăugat el.

În SUA, din cauza pandemiei de coronavirus, campionatele NBA şi NHL au fost întrerupte în Martie, iar startul celor de baseball şi fotbal (soccer) a fost amînat.

Trump este convins că întrecerea de fotbal american va începe la data stabilită, 10 Septembrie, dar guvernatorul statului California, Gavin Newsom, nu este convins că va fi posibil. „Nu cred că asta se va întîmpla în acest stat”, a spus Newsom.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, fiind raportate peste 300.000 de cazuri de Covid-19 şi aproape 8.500 de decese.