Trump refuza oferta UE de anulare a taxelor pentru importurile de masini din SUA

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat că oferta UE de a anula taxele pentru importurile de maşini din SUA „nu este destul de bună” pentru că obiceiurile consumatorilor din Europa sunt să cumpere maşini europene, nu pe cele americane, scrie Politico, conform news.ro. Într-un interviu acordat Bloomberg, Trump a adăugat că UE „este aproape la fel de rea precum China, doar că mai mică”.

Marţi, Comisarul European pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, a declarat în faţa Parlamentului European că Bruxellesul este dispus să anuleze taxele pentru toate produsele industriale importate din SUA, inclusiv maşini. „Suntem dispuşi să aducem taxele pentru maşini la zero dacă Statele Unite fac la fel”, a declarat ea, adăugînd că „ar fi un lucru bun din punct de vedere economic atît pentru noi cît şi pentru ei”.

De asemenea, Trump a ameninţat că va retrage SUA din Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), dacă Statele Unite nu vor fi tratate mai bine. Trump a declarat că SUA se află într-un mare dezavantaj pentru că este tratată „foarte prost” de către OMC de mulţi ani şi că organizaţia trebuie „să se schimbe”.