Trump, despre Kim Jong-un: Are o „viziune mareata si frumoasa”

Donald Trump a ținut să-l laude iar pe Kim Jong-un. De data aceasta, Președintele Statelor Unite a remarcat „viziunea măreață și frumoasă” pe care liderul Nord-coreean o are pentru țara sa. Liderul de la Casa Albă nu s-a arătat deloc îngrijorat de testele cu rachete balistice efectuate în ultima vreme de Coreea de Nord.Testele „sunt standard” și nu vor afecta în nici un fel relațiile bilaterale, a precizat el, potrivit The Independent.

„Cred că sunt sub control, cu siguranță sunt sub control. Nu avem vreun acord în privința asta. Nu am nici o problemă. Vom vedea ce se întîmplă. Acestea sunt rachete cu rază mică de acțiune. Sunt standard”, a insistat Donald Trump.

„Kim are o viziune măreață și frumoasă asupra țării sale și doar Statele Unite, cu mine Președinte, poate face ca această viziune să devină realitate”, a scris Trump pe Twitter.

Donald Trump a mai afirmat că este posibil ca testele efectuate de Coreea de Nord să încalce rezoluții ONU, dar, chiar și așa, „Kim nu vrea să mă dezamăgească”. În trecut, Trump afirmase că el și Jong-un „s-au îndrăgostit” cînd s-au întîlnit.