TOTI PARTICIPANTII LA OLIMPIADA INTERNATIONALA DE LIMBA FRANCEZA AU FOST PREMIATI

Toţi membrii lotului olimpic al Republicii Moldova la limba franceză s-au întors cu premii şi menţiuni din partea juriului Olimpiadei Internaţionale de limba franceză, desfăşurată la Cluj-Napoca, România, în perioada 7–10 mai.

Potrivit Ministerului Educaţiei, olimpiada este destinată elevilor din ultimele două clase de liceu şi organizată pe două secţiuni – pentru elevii care studiază limba franceză în regim de predare normal şi pentru cei care studiază franceza în regim de predare intensiv/bilingv.

Concurenţii din cadrul Olimpiadei au susţinut cîte două probe obligatorii - proba scrisă individuală (eseu argumentativ) şi proba de echipă (prezentarea unui proiect).

În cadrul probei scrise individuale a concursului locul III a fost obţinut de o elevă din clasa a XII-a de la Liceul Teoretic ,,Vasile Alecsandri”, Ungheni, iar două eleve din clasa a XI-a din capitală au obţinut menţiuni.

În cadrul celei de-a doua probe premiul I a revenit echipei constituite din două eleve din clasa a XI-a de la Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade” din capitală şi Liceul Teoretic ,,Gheorghe Asachi” din municipiul Chişinău.

Premiul II le-a revenit de asemenea la doi elevi din capitală, iar premiul III a fost acordat unei eleve din clasa a XI-a din capitală şi la o elevă din clasa a XII-a din Ungheni.

Olimpiada Internaţională de limba franceză, aflată la prima ediţie, a întrunit 36 de elevi din clasele XI-XII din şase ţări europene.