TOT PRIN SCRUTIN DEMOCRATIC A AJUNS SI HITLER LA PUTERE

Guvernanţii cheamă moldovenii să voteze penali ca să-şi legitimeze Statul Mafiot

Întrebare pentru guvernanţii care-i permit judecatului şi condamnatului penal Şor ca să candideze la funcţia de deputat: Dacă va ajunge deputat şi va avea şi imunitate, procesele penale ale lui vor fi suspendate pînă la expirarea mandatului de deputat? Asta dacă nu cumva, pe parcursul mandatului, va exista o iniţiativă legislativă „miloasă” de amnistie a condamnării iniţiale, dar şi pentru celelalte fapte care-i sînt incriminate!

***

De ceva vreme, guvernanţii noştri extind experimentul prin care i-au permis lui Şor, judecatul şi condamnatul penal, să-i transforme pe moldoveni în complici ai hoţiilor uriaşe comise de ei. Ştiţi prea bine că Şor, judecatul şi condamnatul penal, este personajul executant principal din Raportul Kroll 1 privind furtul miliardului, că Şor este vîrful de lance din spatele privatizării dubioase a Aeroportului Chişinău, că este condamnat penal, „cu generozitate” în prima instanţă de judecată şi, „tot cu generozitate”, judecarea Apelului este tărăgănată din motive ce ţin de „strategii electorale” nu doar pentru el, ci şi pentru guvernanţi. Şor, judecatul şi condamnatul penal, este şoricelul, cobaiul de experimentare a limitei la care poate fi dusă tîlhărirea şi abrutizarea moldovenilor.

Guvernanţii nu l-au băgat în puşcărie tocmai spre a-l transforma în „model electoral generos”, cu priză la public, cu scopul clar de a servi drept acoperire pentru alţii care, ca şi el (oarecum), „trebuie” să ajungă în Parlament.

Guvernanţii îi tratează pe moldoveni exact cum o face Şor. Judecatul şi condamnatul penal, cu cei „de pe moşia sa”. Să mă explic! Dacă guvernanţii ar dori, cu adevărat, un Stat de Drept, dacă ar dori ca în funcţiile de demnitate publică să ajungă persoane competente, incoruptibile, nesusceptibile de acte de corupţie, fără antecedente penale sau cercetate penal, atunci ar fi trebuit să dea legi pe măsură şi să nu permită participarea la scrutinul electoral a unora care sînt judecaţi, condamnaţi ori cercetaţi penal, a unora doar bănuiţi de nelegiuiri sau chiar găinării mărunte. Amintim că în lumea civilizată, cea spre care actualii guvernanţi spun că vor să se caţere, unii politicieni sînt excluşi din cursele electorale, de fapt ei înşişi se autoexclud, pentru acte reprobabile săvîrşite chiar şi cu 10 ori 20 de ani înainte, „acte reprobabile” care aici par fleacuri, dacă e să ne referim la apelarea la serviciile unei prostituate, la omisiunea plăţii unui impozit etc.

Guvernanţii cheamă moldovenii la vot ca să-şi legitimeze, pe mai departe, Statul Mafiot şi să-i transforme în complici-hoţi astfel: Deşi este condamnat penal în primă instanţă, guvernarea actuală îi permite lui Şor să candideze ca să ajungă deputat. Chiar dacă este judecat pentru acte de corupţie, lui Dorin Chirtoacă i se permite să candideze pentru un post de deputat. Constantin Ţuţu, deputat democrat căruia îi funcţionează mai rapid pumnii şi picioarele decît laringele care îi produc vocea vocală, cu ajutorul coardelor vocale, ca să rostească orice propoziţie simplă, are dreptul să candideze chiar dacă, prin 2012, a fost implicat într-o reglare de conturi soldată cu o crimă.

În urma acestei „generozităţi guvernamentale”, unii probabil ştiu că au solicitat Certificat de Integritate şi patru tipi aflaţi în puşcărie. La urma urmei, de ce nu? Culmea absurdului constă în aceea că toţi cei amintiţi mai sus, ca să poată candida, au avut nevoie de un Certificat de Integritate eliberat de…, ţineţi-vă respiraţia şi încercaţi să nu vă tăvăliţi pe jos de rîs!, Autoritatea Naţională pentru Integritate (ANI)! Observaţi cît de pompos este intitulată şi cît respect înfricoşător ar vrea să impună, numai că am prins-o cu izmenele jos cînd a tras cîte o băşină (a se citi Certificat de Integritate!) în favoarea celor arătaţi mai sus! Acesta-i imnul Autorităţii Naţionale pentru Integritate: Foaie verde de cucută/M-am băşit şi-aştept să pută!/

Anterior, sulemenitul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, declarase că obiectivul modificărilor legislative prin care a fost introdusă necesitatea eliberării de către Autoritatea Naţională de Integritate a Certificatului de Integritate, atunci cînd cineva vrea să ocupe o anumită funcţie publică, a fost acela ca persoane ca Ilan Şor să nu ajungă să deţină funcţia de deputat. Pentru Candu, la urma urmei, mîncarea e tot un fel de caca, aşa că mai bine mănîncă direct caca, ca să nu-şi ostenească stomacul prea mult, şi rîde de moldoveni că-s prea proşti pentru inteligenţa lui protejată!

Amintiţi-vă că Vlad Filat, printr-o decizie „răzbunătoare” a Curţii Constituţionale condusă atunci de Alexandru Tănase, preşul juridic al Puterii, nu a mai avut dreptul să-şi depună candidatura pentru postul de premier întrucît existau „suspiciuni de corupţie care planau aspra lui”. În aceste condiţii, nici candidatura lui Vladimir Plahotniuc nu poate fi admisă, existînd suspiciuni de încălcare a Constituţiei prin „uzurparea Puterii de Stat în nume propriu”.

În contextul a tot ceea ce am arătat mai sus, ce mai poată să creadă moldoveanul de rînd despre Autoritate şi Autorităţile Statului atîta timp cît aproape că i se impune ca să voteze astfel de indivizi certaţi cu legea? Guvernanţii le sugerează astfel moldovenilor că ei au dreptul legal să fure sau chiar să şi ucidă pentru că sînt ALEŞI, iar ei, moldovenii, la rîndul lor, au voie să fure atît cît li se permite. Dacă unul fură de capul lui o găină de la un vecin fără permisiunea primarului sau a unui deputat, riscă vreo 10 ani de puşcărie. Faină ţară, rea tocmeală, hăpto-n cur de rînduială!

Mihai CONŢIU