ŞTIRILE SPORTIVE

Luptătorii moldoveni atacă finala campionatului Germaniei

Piotr Ianulov, Nicolai Ceban şi Alexandru Chirtoacă au şanse mari să dispute finala Bundesligii Germane la lupte libere şi lupte greco-romane. Echipele la care evoluează luptătorii moldoveni au făcut un prim pas spre calificarea în ultimul act al competiţiei. În prima semifinală, echipa ASV Nenindgen a învins cu 16-13 formaţia ASV Mainz 88. Piotr Ianulov, Nicolai Ceban, dar şi moldoveanul care reprezintă Monaco, Ghenadie Tulbea, au fost decisivi pentru învingători. La categoria de 55 kg, Tulbea a trecut fără emoţii de Marco Weber, cu un categoric 4-0. La 84 kg, Piotr Ianulov a dispus cu 3-0 de Konstantin Volk, iar la 96 kg Nicolai Ceban a avut mici probleme în duelul cu William Harth, dar în cele din urmă a învins cu 2-1. În cealaltă semifinală, echipa lui Alexandru Chirtoacă, SV Germania Weingarten a remizat în deplasare cu RWG Mombris-Konigshofen, scor 15 la 15. Chirtoacă a fost unul din eroii acestei confruntări, obţinînd o victorie la limită în cîntarul de 55 kg, 2-1 împotriva luptătorului Krasimir Krastanov. Returul semifinalelor Bundesligii Germane la lupte libere şi lupte greco-romane este programat pentru 1 februarie.

Sidorenco ar putea reveni în campionatul Moldovei

Atacantul Eugen Sidorenco a ajuns sub comanda lui Igor Dobrovolski la Veris Chişinău. Acesta nu mai este dorit la Tom Tomsk şi ar putea fi împrumutat pentru următoarele 5 luni de către finalista în exerciţiu a Cupei Moldovei. În lot la Veris se mai află alţi 9 jucători care evoluează sau au jucat în ultimii ani pentru Naţională. Aceştia sînt: Alexandru Antoniuc, Viorel Frunză, Petru Racu, Serghei Alexeev, Maxim Antoniuc, Artiom Gaiduchevici, Andrian Caşcaval, Valeriu Andronic şi Nicolae Josan, ultimii doi neavînd contract cu Veris. Veris îi mai are la selecţionata de tineret pe Ion Ursu şi Valeriu Tiron, convocaţi de antrenorul Alexandru Curteian pentru Cupa CSI. Pentru a face loc noilor jucători, Igor Dobrovolski a renunţat la 6 fotbalişti în această iarnă. Este vorba de Juric, Hovanschi, Picus, Popuşoi şi fraţii Muntean. Veris se află pe locul 3 în Divizia Naţională, după 19 etape disputate şi luptă pentru calificarea în Europa League.

FC Costuleni pierde categoric în faţa campioanei Norvegiei

Echipa FC Costuleni a debutat cu o înfrîngere categorică la Copa del Sol, care se desfăşoară la Murcia, Spania. Formaţia antrenată de Lilian Popescu a cedat, luni, 27 ianuarie, cu 0-4 în faţa campioanei Norvegiei, Stromsgodset. Costuleni putea deschide scorul în startul partidei, dar mingea a lovit bara. Totuşi, norvegienii şi-au demonstrat superioritatea reuşind să înscrie cîte două goluri în fiecare repriză. Pentru Costuleni au evoluat portarul Anatol Cebotari şi mijlocaşul Eugen Gorceac, care în prima jumătate de campionat au jucat pentru Academia, respectiv Speranţa. Echipa din Ungheni i-a transferat în această iarnă şi pe ucraineanul Sandro Şugladze şi Petru Hvorosteanov, care anul trecut a fost legitimat la echipa bielorusă Slavia. În schimb, "leii" l-au pierdut pe Dan Pîslă, care a semnat cu FC Tiraspol. Costuleni mai are de jucat la Copa del Sol cu liderul din România, Astra şi multipla campioană a Norvegiei, Rosenborg. „Mergem cu şansa a doua la acest turneu, dar vom lupta la victorie în fiecare meci”, a declarat înainte de plecare antrenorul echipei, Lilian Popescu. FC Costuleni a finisat prima parte a sezonului pe locul patru în Divizia Naţională, cu 35 de puncte la activ, fiind la două puncte distanţă de podium.

Naţionala de tineret a pierdut al treilea meci de la Cupa CSI

Selecţionata de tineret a Moldovei a încheiat grupa pe ultimul loc la Cupa CSI, cu zero puncte după trei meciuri. Tricolorii au cedat şi în faţa Lituaniei, cu 0-1. Moldova a fost aproape de un rezultat pozitiv cu balticii, dar mingea a lovit de două ori bara, iar un gol a fost anulat pe motiv de offside. Chiar dacă a evoluat în inferioritate numerică din minutul 37, Lituania a reuşit să-şi ia revanşa în faţa Moldovei pentru eşecul 0-3 de la Tiraspol din preliminariile pentru Euro 2015. Stankeavicius a înscris singurul gol în minutul 27, după ce a transformat o lovitură de la 11 metri. Lituania şi Moldova se vor întîlni din nou pe 5 iunie. Atunci, pentru tricolori vor putea să joace Zasaviţchi, Milinceanu, Prodan, Matei, Coşelev şi Focşa, care sînt absenţi din diferite motive la Cupa CSI. Anterior, Moldova a pierdut cu acelaşi scor de 0-3 în faţa Rusiei şi echipei oraşului Sankt-Petersburg. Tricolorii vor juca acum pentru locurile 9-12 la Cupa CSI cu naţionala Tadjikistanului.

Sursa: IPN