ŞTIRILE SPORTIVE

Caras a anunţat lotul pentru meciul cu Anglia

Ion Caras, antrenorul naţionalei Moldovei de fotbal, a anunţat componenţa lotului final pentru meciul cu Anglia din preliminariile CM-2014, transmite publika.md. În total au fost convocaţi 23 de jucători dintre care doi ar putea debuta la naţională chiar pe stadionul Wembley. Din lot, nouă fotbalişti joacă în campionatul Rusiei, iar alţi nouă evoluează în Divizia Naţională. La fel, în acest lot au fost incluşi Alexandru Epureanu, Igor Armaş, Victor Golovatenco, Alexandru Suvorov şi Eugen Cebotaru. Cea mai mare absenţă este însă Alexandru Gaţcan, fiind suspendat. "Este foarte important să intuim, să ghicim 11 de start. Nu poate fi vorba de subestimarea adversarului. Din contra ne este frică să nu ne subestimăm pe noi", a precizat Caras. Cele mai mari surprize din lotul pentru Anglia sînt portarul Ilie Cebanu şi fundaşul Anatolie Boeştean, care nu au jucat pînă acum niciun meci la naţională. În schimb, la echipă au revenit Stanislav Namaşco, Vitalie Bordian şi Gheorghe Andronic, care nu s-au regăsit pe lista pentru partida cu Andorra.

Ultimele transferuri făcute în Europa

Cîteva transferuri importante au avut loc în ultima zi a perioadei de transferuri. Pe lîngă trecerea lui Mesut Ozil de la Real Madridla Arsenal Londra pentru 50 de milioane de euro, de departe cel mai important transfer al zilei, este de notat și transferul lui Marouane Fellaini de la Everton FCla Manchester United. Pentru aducerea belgianului, United a plătit 32,5 milioane de euro. Mijlocașul va avea ocazia să lucreze cu fostul său antrenor de la Everton, David Moyes. Acesta fusese cel care-l adusese pe jucătorul de 25 de ani de la Standard Liege în Premier League, la Everton, în anul 2008. Fellaini a jucat în cinci ani de Premier League 141 de meciuri înscriind 25 de goluri. Nu mai puțin de 11 dintre acestea le-a marcat în sezonul 2012/2103. El își va putea îndeplini visul de a juca în Champions League, lucru care nu l-a putut face cu Everton. Manchester United va disputa primul meci pe data de 17 septembrie cu Bayer Leverkusen, în Grupa A.

Tot în ultima zi de mercato, Olympique de Marseille i-a transferat pe tinerii Florian Thauvin și Mario Lemina, componenți ai naționalei Under 20 a Franței. Atletico Madrid a plătit 17 milioane de euro pentru transferurile lui Josuha Guilavogui de la AS Monaco și Toby Alderweireld de la AFC Ajax. Manchester City s-a întărit în apărare cu Martín Demichelis, adus de la Atletico Madrid. Atacantul brazilian Vitinho a plecat de la Botafogo pentru 10 milioane de euro la gruparea rusă ŢSKA Moscova. Sud-americanul a semnat un contract pe cinci ani. În Italia, Napoli l-a împrumutat pe Donadel la Verona și pe Calaio la Genoa, Juventus l-a luat pe internaționalul Under 18 Barlocco de la Atalanta, iar Sassuolo, unde evoluează Marius Alexe, l-a luat pe Floro Flores, fost coleg cu Gabriel Torje la Udinese. Tot luni, Adrian Stoian a trecut de la Chievo la Genoa, în timp ce Kozak a trecut de la Lazio la Aston Villa.

Pe Del Bosque nu-l sperie situaţia din lotul Spaniei

Vicente del Bosque se confruntă cu probleme de lot înaintea meciului de vineri cu Finlanda, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Cu toate acestea, el nu se declară îngrijorat. "Avem mulţi jucători absenţi, în special mijlocaşi. Dar sîntem liniştiţi înaintea acestui meci", a spus selecţionerul Spaniei. Într-un interviu apărut marţi în cotidianul AS, Del Bosque a vorbit şi despre situaţia lui Casillas, rezervă la Real Madrid, dar convocat la naţională: "Nu am zis că trebuie neapărat să joace. În schimb, eu trebuie să-l susţin pentru că este căpitanul naţionalei Spaniei şi are un rol cheie în istoria acestei selecţionate. El traversează un moment diicil acum, este o situaţie grea pentru toţi, dar mai ales pentru el".

Ivankovici, noul antrenor al lui Dinamo Zagreb

Gruparea Dinamo Zagreb, campioana Croaţiei, care s-a separat recent de antrenorul Krunoslav Jurcici, a anunţat că noul tehnician va fi Branko Ivankovici. "Sînt fericit şi mîndru că am revenit la Dinamo. Cunosc foarte bine echipa, avem jucători buni şi cred că vom obţine rezultate mulţumitoare pentru suporterii noştri", a declarat Ivankovici, în vîrstă de 59 de ani. Jurcici a fost demis în august, după înfrîngerea, scor 0-2, pe teren propriu, cu Austria Viena, în preliminariile Ligii Campionilor. El fusese demis în precedentul mandat, în decembrie 2011, după înfrîngerea cu scorul de 7-1 din meciul cu Olympique Lyon, tot în Liga Campionilor. Şi Ivankovici mai antrenase Dinamo, între 2006 şi 2008.

Melgarejo s-a transferat la Kuban

Fundaşul paraguayan Lorenzo Melgarejo s-a transferat de la Benfica Lisabona la echipa rusă de fotbal Kuban Krasnodar, unde este antrenor românul Dorinel Munteanu. Kuban va plăti pentru Melgarejo (23 ani) suma de 5 milioane de euro, potrivit comunicatului dat publicităţii de clubul Benfica. Sud-americanul, care poate juca şi ca mijlocaş stînga, venise la Benfica în 2011, dar imediat a fost împrumutat la Pacos de Ferreira un sezon, marcînd pentru aceasta un număr impresionant de goluri, 10, în 28 de partide.