ŞTIRILE SPORTIVE

Sheriff a zdrobit Sutjeska cu 5-0

Sheriff Tiraspol s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, după ce a eliminat campioana Muntenegrului, Sutjeska cu scorul general de 6-1, transmite publika.md. În meciul retur, tiraspolenii s-au impus în deplasare, fără emoţii, cu 5-0. Primele patru goluri ale campioanei Moldovei au fost marcate de către jucători brazilieni, transferaţi în această vară. Întîi s-a remarcat Cadu, care a înscris în minutul 13, după o pasă a lui Ricardinho. Fostul jucător al formaţiei Legia Gdansk a dus scorul la 2-0 în primele minute ale reprizei secunde, de data asta co-autor fiind Cadu. Un alt sud-american, Fernando a dat recital în minutele următoare, marcînd o dublă în minutele 52 şi 65. Rezultatul final a fost stabilit de fundaşul moldovean Alexandru Scripcenco, în minutul 86. În tur, scorul a fost 1-1. Sheriff va întîlni în turul trei o mai veche cunoştinţă a sa, campioana Croaţiei, Dinamo Zagreb. Meciurile tur vor avea loc pe 30 sau 31 iulie, iar manşa secundă peste o săptămînă.

Rezultatele din turul II preliminar al Ligii Campionilor

Marţi, s-au jucat cele mai multe dintre meciurile contîd pentru manşa a doua a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Un singur meci a avut nevoie de prelungiri, cel dintre formaţia albaneză Skenderbeu Korce şi Neftci Baku (Azerbaidjan), care s-a încheiat în cele din urmă cu victoria şi calificarea gazdelor. Iată rezultatele: Şahtior Karaganda (Kazahstan) - BATE Borisov (Belarus) 1-0, în tur 1-0; Sutjeska Niksic (Muntenegru) - Sheriff Tiraspol (R. Moldova) 0-5, în tur 1-1; Nomme Kalju (Estonia) - HJK Helsinki (Finlanda) 2-1, în tur 0-0; Daugava Daugavpils (Letonia) - IF Elfsborg Boras (Suedia) 0-4, în tur 1-7; Molde FK (Norvegia) - Sligo Rovers (Irlanda) 2-0, în tur 1-0; Skenderbeu Korce (Albania) - Neftci Baku (Azerbaidjan) 0-0, 1-0 după prelungiri, în tur 0-0; EB Streymur (I. Feroe) - Dinamo Tbilisi (Georgia) 1-3, în tur 1-6; Maccabi Tel Aviv (Israel) - Gyori ETO FC (Ungaria) 2-1, în tur 2-0; Celtic Glasgow (Scoţia) - FC Cliftonville Belfast (Irlanda de Nord) 2-0, în tur 3-0; Vardar Skopje (Macedonia) - Steaua Bucureşti (România) 1-2, în tur 0-3; Dinamo Zagreb (Croaţia) - CS Fola Esch (Luxemburg) 1-0, în tur 5-0; Zeljeznicar Sarajevo (Bosnia) - Viktoria Plzen (Cehia) 1-2, în tur 3-4; FH Hafnarjordur (Islanda) - Ekranas Panevezys (Lituania) 2-1 în tur 1-0.

Martino, surprins de oferta Barcelonei

Tehnicianul argentinian Gerardo "Tata" Martino a declarat că a fost surprins de oferta echipei FC Barcelona şi crede că Lionel Messi a avut un rol important în aducerea sa la gruparea catalană. "Nu pot spune că mă aşteptam. Am fost luat prin surprindere", a declarat noul antrenor al Barcei, într-o conferinţă de presă la Rosario. "Nu am nicio îndoială asupra faptului că Jorge şi Lionel Messi au avut influenţă în alegerea mea, sigur le-a fost cerută părerea. Este o oportunitate profesională extrem de importantă, care a apărut într-un context regretabil (problemele de sănătate ale lui Tito Vilanova). Sînt extrem de recunoscător Barcei că s-a gîndit la mine, la stafful meu şi la munca mea", a spus Martino. Tehnicianul argentinian Gerardo "Tata" Martino a fost numit, marţi, în funcţia de antrenor principal al echipei FC Barcelona. Martino, în vîrstă de 50 de ani, va semna un contract pe două sezone.

Danemarca şi Norvegia, în semifinale Euro 2013

Selecţionatele Danemarcei şi Norvegiei s-au calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal feminin, competiţie care se desfăşoară în Suedia. Norvegia a dispus în sferturile de finală, cu scorul de 3-1, de reprezentativa Spaniei. În cealaltă partidă din “sferturi”, Danemarca a trecut cu 4-2 după loviturile de departajare de reprezentativa Franţei, una dintre favoritele la cîştigarea trofeului. De remarcat faptul că Danemarca s-a calificat în sferturi prin tragere la sorţi în dauna Rusiei, cele două echipe fiind la egalitate de puncte pe locul 3 în grupele lor. Semifinala Suedia - Germania s-a jucat miercuri seara, iar meciul Danemarca - Norvegia va avea loc joi, finala fiind programată duminică 28 iulie.