ŞTIRILE SPORTIVE

Naţionala U-15 va lupta pentru calificare

Selecţionata de juniori U-15 a Moldovei la fotbal va participa la turneul preliminar către Jocurile Olimpice pentru tineret, care vor avea loc în anul 2014 în oraşul Nanjing, China, transmite Federaţia Moldovenească de Fotbal. Naţionala noastră va juca într-o grupă de calificare cu Finlanda, Islanda şi Armenia. Meciurile vor avea loc în perioada 17-22 octombrie 2013 în Elveţia. Doar cîştigătoarea grupei va obţine dreptul de a participa la Jocurile Olimpice pentru tineret din 2014. Conform regulamentului, loturile echipelor vor fi alcătuite din jucători născuţi între 1 ianuarie şi 31 decembrie 1999.

Lewandowski rămîne la Dortmund

Robert-Lewandowski copy.jpg

După ce a încercat de mai multe ori să plece de la Borussia Dortmund în această vară şi să ajungă la Bayern Munchehn, Robert Lewandowski se vede nevoit să mai aştepte un an. “Trebuie să accept ideea că trebuie să mai stau”, a declarat el în ediţia de miercuri a cotidianului Bild. Atitudinea jucătorului a fost salutată de antrenorul Jurgen Klopp: “Un jucător mai profesionist decît el nu există”, a spus tehnicianului. Şi preşedintele Hans-Joachim Watzke a vut cuvinte frumoase la adresa lui Lewandowski. “Este bine aşa, nu ne-am îndoit niciodată de caracterul său”. Lui Lewandowski îi expiră contractul cu Dortmund în vara anului 2014. Din afirmaţiile lui Lewandowski şi ale oficialilor lui Dortmund se înţelege că Bayern a preferat să nu mai plătească în această vară o sumă de transfer pentru atacantul polonez şi să aştepte să-l recruteze gratis peste un an.

Real Madrid, cel mai bogat club din lume

real-madrid-cel-mai-bogat-club-din-lume-barcelona-e-pe-doi copy.jpg

Real Madrid a devenit cel mai bogat club din lume, evaluat la 3,3 miliarde dolari, conform listei celor mai valoroase 50 de echipe sportive din lume publicat de revista financiară Forbes. Valoarea clubului Real Madrid a crescut de la 1,88 miliarde dolari în 2012 la 3,3 miliarde dolari, datorită în mare parte parteneriatelor cu Adidas şi Emirates Airlines. Manchester United a făcut rocada cu Real Madrid şi ocupă locul 2 cu 3,17 miliarde dolari, în timp ce FC Barcelona a urcat 5 locuri pînă pe locul 3 cu o valoare estimată la 2,6 miliarde dolari. În top 10 figurează apoi franciza de baseball New York Yankees (2,3 miliarde dolari), franciza de fotbal american Dallas Cowboys (2,1 miliade dolari), franciza de fotbal american New England Patriots (1,6 miliarde dolari), franciza de baseball Los Angeles Dodgers (1,6 miliarde), francizele de fotbal american Washington Redskins şi New York Giants, clubul de fotbal Arsenal Londra, toate evaluate la 1,3 miliarde dolari. Cu 30 de echipe în Top 50, Liga profesionistă de fotbal american ocupă 60 la sută din lista dezvăluită de Forbes pe acest an, procent în creştere cu 16 la sută faţă de 2012.

Cavani a semnat cu PSG

edinson-cavani copy.jpg

Atacantul uruguayan Edinson Cavani a fost transferat de la gruparea italiană SSC Napoli la formaţia franceză Paris Saint-Germain. El a semnat un contract valabil cinci ani cu clubul parizian, unde antrenor este Laurent Blanc. Cavani a marcat 38 de goluri în 43 de meciuri în toate competiţiile, din care 29 în Serie A. "Sosirea lui Cavani arată capacitatea clubului noastru de a aduce cei mai buni jucători din lume. El este nerăbdător să se alăture proiectului nostru şi noi sîntem foarte fericiţi că putem oferi fanilor un jucător de un talent imens şi dorit peste tot", a declarat preşedintele PSG, Nasser Al-Khelaifi. Suma de transfer vehiculată de presa franceză este de 64 de milioane de euro, un adevărat record pentru campionatul Franţei. Precedentul record a fost reprezentat de transferul lui Radamel Falcao la AS Monaco, pentru aproximativ 60 de milioane de euro.

Gomez vrea să prindă CM 2014

Atacantul german Mario Gomez a plecat de la Bayern Munchen, cu care a realizat o triplă istorică în sezonul trecut, la AC Fiorentina, unde a fost prezentat oficial luni, cu dorinţa de a prinde Cupa Mondială de fotbal din 2014. Gomez a marcat 112 goluri în 172 meciuri disputate sub tricoul lui Bayern Munchen în ultimele 4 sezoane, iar transferul său este evaluat la 20 milioane euro. "Transferul meu poate părea ciudat pentru unii. Aveam totul la Munchen. Dar aici am şansa să joc în perspectiva Cupei Mondiale", a declarat Gomez. Germanul de 28 ani a adăugat că antrenorul Pep Guardiola i-a recomandat Fiorentina, care a arătat în sezonul trecut un stil bazat pe atac sub conducerea antrenorului Vincenzo Montella. Circa 15.000 de fani au venit pe arena "Stadio Artemio Franchi" din Florenţa pentru a-i ura bun venit vedetei germane. "Tot acest entuziasm e minunat, îmi dă multă energie. Simt multă responsabilitate şi dorinţă de a învinge", a declarat Gomez.