ŞTIRILE SPORTIVE

Brazilia şi Italia, în semifinalele Cupei Confederaţiilor

Naţionala Braziliei s-a calificat în semifinale la Cupa Confederaţiilor la fotbal pe care o găzduieşte după ce miercuri seară a învins, cu scorul de 2-0, naţionala Mexicului, în Grupa A. Neymar s-a remarcat din nou, după ce o făcuse şi-n primul meci cu Japonia. Starul Barcelonei a deschis scorul în minutul 9 şi tot el i-a pasat decisiv lui Jo la reuşita acestuia din minutul 90. Totuşi, brazilienii nu au făcut un meci extraordinar.

Într-un alt meci din grupa A, naţionala Italiei a obţinut şi ea, miercuri noaptea, calificarea în semifinale, după ce a învins, la Recife, cu scorul de 4-3 (1-2) selecţionata Japoniei. Niponii au condus cu 2-1 la pauză, dar "macaronarii" au revenit în a doua parte şi s-au impus cu un gol marcat cu patru minute înainte de final. Pentru italieni au punctat Daniele De Rossi (41), Atsuto Uchida (50-autogol), Mario Balotelli (52-penalty) şi Sebastian Giovinco (86), în timp ce pentru japonezi au înscris Keisuke Honda (21-penalty), Shinji Kagawa (33) şi Shinji Okazaki (69). Italia are 6 puncte în clasamentul Grupei A, la fel ca şi Brazilia, în timp ce Japonia rămîne la "cota" zero, în aceeaşi situaţie găsindu-se şi Mexic. În ultimul meci, Italia îşi va măsura forţele cu Brazilia, într-o dispută pentru şefia grupei.

Închisoare pentru adolescenţii care au ucis un arbitru

Şase adolescenţi cu vîrste între 15 şi 17 ani şi un adult au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între un an şi şase ani închisoare pentru că au ucis în bătaie un arbitru de tuşă după un meci de fotbal de amatori în Olanda. "Cei şapte suspecţi sînt vinovaţi că au lovit în cap şi în partea de sus a corpului un arbitru de tuşă", a declarat judecătoarea Anja van Holten, în pronunţarea deciziei, la Lelystad, în centrul ţării. Tribunalul a admis în schimb că "niciunul dintre suspecţi nu a avut intenţia de a ucide arbitrul de tuşă" şi a declarat un al 8-lea suspect nevinovat de moartea arbitrului Richard Nieuwenhuizen. Acesta a fost agresat pe 2 decembrie anul trecut după fluierul final al unui meci de tineret, încheiat la egalitate, 2-2. El a fost lovit în faţă şi în zona gîtului de jucătorii echipei oaspete cînd era căzut la pămînt. La cîteva ore după agresiune, arbitrului i s-a făcut rău şi a fost transportat la spital, unde a doua zi a decedat. Cinci dintre adolescenţi au fost condamnaţi la 2 ani de închisoare, din care 6 luni cu suspendare, pedeapsa maximă. Un al şaselea, mult mai tînăr, a fost condamnat la un an de detenţie, dintre care două luni cu suspendare. Tatăl unuia dintre adolescenţi, în vîrstă de 51 ani, a fost condamnat la 6 ani închisoare.

Pearce nu va antrena naţionala de tineret

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a decis să nu mai prelungească acordul selecţionerului naţionalei de tineret, Stuart Pearce, care conducea echipa de şase ani, informează uefa.com. Naţionala de tineret a Angliei a încheiat pe ultimul loc în grupa A la Campionatul European de tineret, cu un singur punct şi un singur gol, marcat din penalty.

Schuster, numit oficial antrenor la Malaga

Echipa spaniolă de fotbal Malaga a ajuns la un acord cu germanul Bernd Schuster, pe care l-a numit în funcţia de antrenor principal, a anunţat clubul iberic. Schuster, 53 de ani, îl va înlocui pe chilianul Manuel Pellegrini, care a anunţat luna trecută că va pleca la Manchester City. Presa iberică a relatat că numirea lui Schuster a fost întîrziată pînă ce Malaga a ajuns la un acord de reziliere a contractului cu Pellegrini. Schuster a semnat un contract pe o durată lungă, de cinci ani, şi va fi prezentat săptămîna viitoare. Fostul internaţional vest-german a antrenat mai multe echipe iberice, Xerez, Levante, Getafe, înainte de a prelua pe Real Madrid, după plecarea lui Fabio Capello, în 2007. Schuster a cucerit titlul în 2008, dar apoi a fost demis la mijlocul stagiunii următoare. El a mai pregătit pe Beşiktaş Istanbul, din iunie 2010 pînă în martie 2011, iar de atunci nu a mai activat nicăieri. Malaga nu va participa în Europa League deoarece a fost suspendată din cupele europene pentru un sezon din cauza datoriilor către alte cluburi şi către fiscul spaniol, iar un apel făcut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a fost respins.