Tentativa de lovitura de Stat a Maiei Sandu impotriva Statului deja cistigt?

Provocarea unui Maidan pe vreme de pandemie

În ziua de 3 Decembrie 2020, Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, în plină pandemie, cînd oamenii mor pe capete și Republica Moldova înregistrează cele mai cumplite răspîndiri ale coronavirusului din întreaga Europă, cheamă despotic oamenii să iasă în stradă pentru a protesta împotriva inițiativei legislative a PSRM care prevede scoaterea Serviciului Informații și Securitate (SIS) din coordonarea Președintelui. Amintiți-vă că, pînă nu de mult, Sandu și PAS au fost cei mai vocali contestatari ai aflări SIS sub control prezidențial!

„Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să ne fure rezultatele votului. Proiectul de lege cu care a venit astăzi în Parlament majoritatea PSRM și Șor, prin care SIS este scos din subordinea Președintelui, este un abuz antidemocratic, pus la cale de persoana care a pierdut alegerile și încrederea poporului. Această persoană, care  nu va deține în curînd nici o funcție publică, plănuiește să controleze în continuare schemele de corupție și instituțiile statului”,a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Observați, așadar, că Sandu este obsedată de controlul absolut asupra Statului, frustrată fiind, de pe vremea cînd era premier, că nu a putut să-și impună discreționar și ilegal controlul asupra Procuraturii și a CSM

La ordinul clar al lui Plahotniuc din văgăunile în care se ascunde ca un laș, liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, își îndeamnă susținătorii, și nu doar, să se alăture, fără drapele politice, acțiunii de protest organizată de Partidul Acțiune și Solidaritate, astăzi, începînd cu ora 10.00, în fața Parlamentului. „Vă îndemn să vă alăturați protestului contra minciunii, uzurpării puterii în stat, contrabandei și tuturor fărădelegilor care au loc în Moldova”, a cerut imperativ Usatîi, într-un live pe Facebook, potrivit IPN. Renato Usatîi decide că ”acum protestul este singura cale pentru a obține alegeri parlamentare anticipate, pentru a trage la răspundere penală "hunta” și a arăta întregii lumi că cetățenii Moldovei sunt gata pentru schimbări”.

Să reținem că Usatîi face acest apel de la o clinică din Germania! Observați că grija lui față de propria-i sănătate este secundară față de ordinele primite de la Plahotniuc pentru a o susține pe Maia Sandu! Măi, ce patriot dezinteresat este!

Prin urmare, concluzionăm: Maia Sandu vrea să dea o lovitură de Stat împotriva Statului care deja a ales-o Președinte. Pentru asta, l-a chemat, vorba vine, în ajutor pe cel despre care afirma că este un criminal. ”Normal”, în astfel de situații, amoralii politici ca Sandu au nevoie de criminali, nu de procurori.

Trebuie să recunoaștem că provocarea de astăzi nu a intuit-o nimeni ca fiind o ”flacără” a unui posibil Maidan, iar asta în plină pandemie, cînd oamenii disperați pot fi manipulați în cel mai criminal mod. Ce înseamnă asta? Logic, Poliția trebuie să intervină pentru că participanții încalcă normele legale antiepidemice. Dacă se întîmplă o astfel de acțiune LEGALĂ, Maia și Usatîi o vor califica-o ca fiind ”una de oprimarea a libertăților democratice”. Europa și SUA, fiind și ele în cele mai grele încercări provocate de pandemie, vor admite un ”Maidan pandemic democratic” la Chișinău? Ar fi ultima încercare criminală la care ar fi supuși moldovenii, după ”legitimările” unora ca Filat, Ghimpu, Filip, Plahotniuc, Candu, ca fost șef al Legislativului, Sandu, ca fostă premier etc.!

Oare ce trupe de șoc va trimite Plahotniuc, prin intermediul ”criminalului Usatîi”, ca să ”protesteze” la Chișinău? Vai, dar ”firava” Sandu cum se va ”extazia” în fața unor manifestări cu tentă vulgară, brutală? Dar dacă-i place? Vai de noi!

Nistor Grigore 04.12.2020 - 10:52

Vai de voi după legile adoptate in data de 03 decembrie prin care agramatul și demagogul Dodon vrea sa detina controlul asupra instituțiilor satatului. Vai de voi după legalizarea re-rusificării tarii, urmand probabil federalizarea, caci așa-și dorește Moscova prin unealta Dodon. Urmează sancțiuni din partea UE, SUA, Romania, de unde mai veneau ceva bani. Vai de capul și de fundul vostru!