Tensiunile dintre SUA si nord-coreeni se accelereaza

Vicepreşedintele american Mike Pence vorbeşte despre un "răspuns zdrobitor" pentru Coreea de Nord

Vicepreşedintele american Mike Pence a promis, Miercuri, un "răspuns zdrobitor" pentru Coreea de Nord în eventualitatea unui atac al Phenianului. Mike Pence a făcut această afirmaţie în faţa soldaţilor americani aflaţi la bordul portavionului Ronald Reagan, care staţionează în arhipelagul japonez, relatează AFP. 

"Nori negri se acumulează la orizont", a declarat numărul doi din administraţia Trump, care a calificat Phenianul drept "cel mai mare şi urgent pericol din regiune". El a adăugat că utilizarea armelor nucleare şi a rachetelor balistice de către regimul comunist Nord-coreean va stîrni o reacţie majoră a administraţiei Trump. 
Declaraţiile lui Mike Pence, făcute în timpul unei vizite de două zile în Japonia, după ce oficialul american a vizitat şi Coreea de Sud şi zona demilitarizata dintre cele doua Corei, vin într-un moment de escaladare a tensiunilor dintre Washington şi Phenian. Vicepreşedintele american Mike Pence declarase, de asemenea, Luni, în timpul vizitei în zona demilitarizată dintre cele două Corei, că nu exclude "nici o opţiune" în problema Nord-coreeana.

Şi preşedintele american Donald Trump i-a transmis, Luni, omologului său Nord-coreean, Kim Jong Un, "să se ţină bine". "Aveţi un mesaj pentru Kim Jong-Un?", a fost întrebat Trump de un jurnalist, pe peluza Casei Albe. "Să se ţină bine", a răspuns Donald Trump.