SUMMIT-UL DEDICAT TEHNOLOGIEI INFORMAŢIEI

Summit-ul dedicat tehnologiei informaţiei

Cea de-a patra ediţie a summit-ului Moldova ICT a fost inaugurată, pe 16 aprilie, la Chişinău. Evenimentul se va desfăşura în perioada 16-17 aprilie.

În cadrul evenimentului de deschidere, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) în exerciţiu, Pavel Filip, a declarat că R. Moldova a atins progrese considerabile în domeniul tehnologiei, iar acest lucru face ca ţara noastră să fie competitivă în plan internaţional. „Am reuşit să fim printre primele 20 de ţări care au cea mai mare viteză la internet. Deoarece ritmul în societate este destul de alert, ne străduim să facem faţă provocărilor”.

Prezent la eveniment, Ambasadorul SUA la Chişinău, Wiliam H. Moser, a subliniat că SUA susţine Republica Moldova în instruirea profesională în domeniul tehnologic.

În cadrul summit-ului, Ministerul Educaţiei va pune în discuţie o serie de soluţii, tehnologii inovatoare şi viziuni care vor aduce sistemul educaţional la standarde internaţionale. „Un element important în strategia noastră este utilizarea tehnologiei informaţiei de către toţi profesorii. În următoarele luni, cu sprijinul Microsoft, ne dorim ca fiecare cadru didactic să aibă acces la produsele noilor tehnologii”, a declarat ministrul Educaţiei în exerciţiu, Maia Sandu.

Moldova ICT Summit 2013 va întruni peste 1000 de persoane, printre care reprezentanţi ai Guvernului, instituţiilor internaţionale, sectorului educaţiei, mediului de afaceri, programatori profesionişti, studenţi, oameni de ştiinţă şi lideri de opinie din ţară şi din străinătate.

Evenimentul este organizat de către Asociaţia Naţională a Companiilor din domeniul TIC, în parteneriat cu Proiectul USAID Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor II (CEED II), Centrul de Guvernare Electronică (eGov) şi Ministerul Educaţiei, sub patronajul Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC).

Moldpres