SUB ACTUALA GUVERNARE CARE SE LAUDA NUMAI CU REALIZARI, MOLDOVENII EMIGREAZA CA SA-SI POATA CRESTE COPIII

De cînd PDM conduce dictatorial ţara, nu este zi lăsată de la Dumnezeu ca să nu apară pe ecranele televiziunilor premierul Filip, preşedintele Parlamentului Andrian Candu, Plahotniuc, deputatul jurist Sergiu Sîrbu şi alţii ca să ne spună cît de mult nu pot dormi ei cu grijă la bunăstarea cetăţeanului şi a poporului, cît de mult se străduiesc ei să emită legi doar spre binele moldovenilor. Vama şi Fiscul raportează aproape săptămînal încasări record la Bugetul de Stat, încît dacă eşti oligofren chiar începi să crezi că Republica Moldova este Raiul de pe Pămînt, o ţară demnă de invidiat de „amărîţii” de luxemburghezi, elveţieni, danezi sau suedezi.

Salariile şi pensiile sînt crescute artificial înaintea campaniei electorale. Ce contează că după alegeri moldovenii vor ajunge să mănînce şi paie, să iasă la păscut sau chiar să devină canibali, ca pe vremea foametei!? Aproximativ asta se va şi întîmpla în condiţiile în care Plahotniuc a retras Moldova şi din faţa antecamerei UE, a izolat-o de Europa, SUA şi Rusia, dar şi-a pus în cap şi FMI şi BM, instituţii financiare internaţionale pe care a crezut că le poate înşela aşa cum îi reuşeşte cu moldovenii. Acest genocid pe care l-a preconizat Moldovei şi moldovenilor îşi are rostul în dorinţa lui de a-şi păstra Puterea absolută cu orice sacrificii umane.

Prima acţiune sinucigaşă a lui Plahotniuc a fost atunci cînd şi-a dorit votul uninominal integral, şantajîndu-i astfel politic pe socialişti să accepte votul mixt, căci altminteri avea majoritatea parlamentară captivă care să-i voteze uninominalul, care-i asigura controlul absolut asupra viitorului Parlament. A doua iniţiativă sinucigaşă majoră a fost invalidarea alegerilor pentru Primăria Chişinăului. Este o acţiune ilegală pe care nu şi-ar fi permis-o nici măcar Vladimir Voronin în cazul lui Chirtoacă, în faţa căruia avea suficiente motive îndreptăţite s-o facă cumva, chiar dacă deţinea o Putere absolută legală în Stat. A treia faptă sinucigaşă, care poate fi chiar prima deoarece a deschis cale următoarelor, este tergiversarea intenţionată a anchetării furtului miliardului şi pedepsirea vinovaţilor care, de altfel, sînt bine cunoscuţi şi apăraţi chiar de el. A patra, dar nu şi ultima acţiune sinucigaşă, este reforma fiscală şi amnistierea fiscală simultană cu scoaterea la licitaţie a unor importante averi ale Statului – Air Moldova, Moldtelecom, Î.S. Fabrica de Sticlă Chişinău, Combinatul Poligrafic Chişinău, Hotel Zarea, S. A. Tutun C.T.C., S.A. „Barza Albă” etc. – pentru ca acestea să fie cumpărate de către cei care-şi vor declara averi uriaşe pe care, înainte de amnistia fiscală, „uitaseră” să le declare. Acestea vor fi cumpărate inclusiv şi cu bani din miliardul furat, care astfel vor fi spălate legal.

Absolut toate aceste fărădelegi au fost condamnate de UE, SUA şi instituţiile financiare internaţionale, dar lui Plahotniuc nu-i pasă pentru că se consideră UNICUL STĂPÎN al acestei ţări, singurul cu drept de viaţă şi de moarte asupra Moldovei şi moldovenilor. În fine, programarea alegerilor parlamentare pentru data limită de 24 Februarie îşi are şi ea noima ei: el speră în sprijinul guvernării corupte şi aliate de la Bucureşti de iertare din partea UE după ce, începînd cu 1 Ianuarie 2019, România va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Cu siguranţă că nu se va întîmpla asta şi, în plus, guvernarea de la Bucureşti nu are siguranţa că va mai rămîne la guvernare pînă la sfîrşitul anului acesta.

Cu toate aceste nenorociri care treptat se adaugă peste cele deja existente pe capul cetăţenilor, pe toate canalele naţionale mediatice controlate de ei continuă să-i mintă pe moldoveni. Mînjesc drumurile cu asfalt de grosimea unei foi de hîrtie, spunînd astfel că le repară, nu că spală din banii împrumutaţi din exterior, construiesc Arena Chişinău pentru „sporturile de masă” de aici, programul Prima Casă pentru tinerii care fug din ţară de frica şubrezeniei ei şi tot felul de astfel de acţiuni populiste prin care guvernanţii spală bani. Ca să vedeţi cum îşi bat ei joc de tineri, de familiile tinere despre care spun că li se rupe inima, vă ofer doar un exemplu concret de „grijă” a guvernanţilor față de natalitate, familie și viitorul țării: O mamă din Fălești a născut trei băieți sănătoși, născuți prematur, la șapte luni. Tînăra familie mai are un fecior de 5 ani. PROBLEMĂ FAMILILĂ ȘI NAȚIONALĂ: Tînărul tată, ca să-și întrețină numeroasa familie, să nu moară de foame în țara tuturor viselor lui Plahotniuc, este nevoit să plece la muncă peste hotare, imediat, în Cehia. Acum puneți în oglindă aceste tragedii naționale cu ”optimismul” mincinoşilor cinici de guvernanți, care spun că ”muncesc și dau legi pentru binele poporului”! Încă nu v-ați deprins să-i scuipați destul, cu flegme?

Mihai CONŢIU