SUA vor efectua prima executie federala a unei femei, in ultimele sapte decenii

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat, Vineri, că a programat prima execuţie federală a unei femei din ultimele şapte decenii. Lisa Montgomery, condamnată pentru o crimă din 2004, va fi executată pe 8 Decembrie, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Montgomery, găsită vinovată pentru strangularea unei femei însărcinate în Missouri, va fi executată prin injecţie letală la penitenciarul Terre Haute din Indiana, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiţie.

Ultima femei executată de Guvernul SUA a fost Bonnie Heady, într-o cameră de gazare din Missouri, în 1953, potrivit Centrului pentru Informaţii privind Pedeapsa cu Moartea.

Departamentul de Justiţie a mai programat Vineri executarea, pe 10 Decembrie, a lui Brandon Bernard, care, împreună cu complicii săi, a omorît doi preoţi tineri, în 1999.

Cele două execuţii vor fi a opta şi a noua condamnare cu moartea puse în practică de Guvernul federal în 2020.

În luna Iulie, Administraţia Trump a pus capăt unei suspendări informale a execuţiilor federale din ultimii 17 ani, în urma anunţului de anul trecut că Biroul Închisorilor va folosi un nou protocol pentru injecţiile letale, cu un singur medicament, comparativ cu o combinaţie de trei medicamente utilizate ultima oară în 2003.