STIRILE CM DE FOTBAL

Maradona, atac brutal după ce Argentina s-a făcut de răs în Islanda

Diego Armando Maradona, 57 de ani, campion mondial cu Argentina în 1986, l-a criticat dur pe selecționerul Jorge Sampaoli.

El Pibe D'Oro s-a declarat nemulțumit de jocul Argentinei cu Islanda, 1-1, și l-a atacat pe antrenorul "pumelor" pentru tactica aleasă. În plus, fostul jucător îl apără pe Leo Messi după penalty-ul ratat în finalul meciului.

"Cred că, dacă jucăm așa, Sampaoli nu se poate întoarce în Argentina. Este rușinos să nu ai o tactică pregătită, știind că jucătorii Islandei sînt înalți, au 1,90 metri. Am avut doar centrări înalte, la cap, și nu am am avut niciun corner executat scurt.

Eu am ratat cinci penalty-uri și cu toate astea am rămas Maradona. Jocul slab al Argentinei și cele două puncte pierdute nu sînt din vina lui Leo. El doar și-a asumat responsabilitatea. A dat tot ce putea da în acel meci", a declarat Diego Maradona la televiziunea din Argentina.

Argentina va juca joi, de la ora 21:00, contra Croației.

 

Brazilia, plîngere la FIFA după debutul la CM 2018

Brazilia a terminat la egalitate primul meci de la Mondial, scor 1-1, contra Elveției, golul adversarilor fiind marcat dintr-o fază la care sud-americanii au reclamat un fault în atac.

Considerată marea favorită a Campionatului Mondial, Brazilia nu a confirmat în primul meci. Golul superb marcat de Coutinho nu a fost suficient. Steven Zuber, mijlocașul lui Hoffenheim, a egalat în minutul 50, după un corner executat de Shaqiri. Înaintea desprinderii de la sol, Zuber l-a împins evident pe Miranda. Brazilienii au protestat minute bune, au cerut ca faza să fie revăzută cu ajutorul sistemului VAR.

Centralul Cesar Ramos Palazuelos a rămas ferm pe poziții, însă acum poate avea de suferit. El Mundo Deportivo anunță astăzi că Federația Braziliană de Fotbal va face o reclamație la FIFA pentru neconsultarea VAR.

 

De Gea va semna pe 5 ani și va fi cel mai bine plătit portar din lume

Deși a gafat decisiv în meciul Portugalia - Spania 3-3, David De Gea este văzut ca unul dintre cei mai buni portari din lume.

Goalkeeper-ul de 27 de ani, dorit cu insistență de Real Madrid, a ajuns la un acord cu actuala sa echipă, Manchester United, și va semna prelungirea contractului. Presa din Spania scrie că cele două părți au atins un numitor comun, după mai multe luni de negocieri, iar De Gea Gea va semna după ce se va termina Campionatul Mondial.

Portarul va semna un contract pe cinci ani și va încasa un salariu anual de 21 de milioane de euro. Astfel, ibericul devine cel mai bine plătit portar din lume, depășindu-l pe Manuel Neuer, care primește 15 milioane de la Bayern.

Sursa: gsp.ro.