Solicitant de azil afgan in Austria, acuzat de dublu omor dupa moartea celei de-a doua victime

Un angajat al unui adăpost pentru refugiaţi în Austria a murit Vineri din cauza rănilor provocate de cuţit, la patru zile după ce un solicitant de azil afgan l-a atacat şi a înjunghiat mortal un alt bărbat, relatează DPA, potrivit agerpres. Cazul a declanşat rapid cereri ale politicienilor de dreapta de a-i expulza rapid pe solicitanţii de azil care au avut probleme cu autorităţile, în timp ce suspectul în acest caz fusese acuzat anterior de comportament violent. Bărbatul, în vîrstă de 33 de ani, a fost arestat preventiv şi este cercetat sub suspiciunea de a fi comis un omor dublu, a declarat Departamentul de Poliţie al provinciei Austria Superioară într-un comunicat.

Luni, el a intrat în discuţii în contradictoriu cu un angajat în vîrstă de 32 de ani de la adăpostul din oraşul Wullowitz, în Austria Superioară, şi l-a înjunghiat pe acesta în piept, potrivit anchetatorilor Poliţiei. Motivul a fost legat de găsirea unui loc de muncă pentru solicitantul de azil, care era aparent furios că i s-a spus că nu poate alege liber orele de lucru, a declarat Poliţia. După ce a fugit de la faţa locului, suspectul a înjunghiat un fermier în vîrstă şi i-a furat maşina, potrivit comunicatului emis Vineri de Poliţie. În timp ce fermierul a murit la faţa locului, angajatul adăpostului de refugiaţi a fost transportat pe calea aerului la un spital şi supus unei intervenţii de urgenţă.

Bărbatul afgan, cunoscut drept un musulman devotat, a avut anterior o dispută cu un coleg musulman în legătură cu consumul de alcool. De asemenea, ziarele au relatat despre el, în Iunie, că a picat la examenul auto din cauza conducerii în stil raliu.