SOCIALISTII SI ACTIVISTII CIVICI S-AU ADRESAT LA PROCURATURA GENERALA CU O PLINGERE PE NUMELE ADEPTULUI LUI ANDREI NASTASE, CARE A INCINS CONFLICTE INTERETNICE

Astăzi consilierul municipal al fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM, Alexandr Odințov, și reprezentantul Consiliului Sociețății pe lîngă Președintele Republcii Moldova, Serghei Mișin, s-au adresat la Procuratura Generală cu o plîngere pe numele adeptului Platformei DA, care și-a permis să insulte cetățenii vorbitori de limbă rusă.

”Considerăm că astfel de insulte sînt inadmisibile și trebuie pedepsite penal”, a spus Alexandr Odințov. El a remarcat că, conform unor informații, această persoană este și cetățean a Federației Ruse și primește pensie din această țară.

Potrivit lui Serghei Mișin, în acest caz au fost încălcate concomitent cîteva legi ale RM, inclusiv și Consituția RM, legile privind nediscriminarea, protecția drepturilor minorităților naționale, codul penal.

”Principiul democrației – este protecția cetățenilor, indiferent de naționalitate, sex, rasă, religie”, a menționat Serghei Mișin.

De asemenea, Alexandr Odințov și Serghei Mișin au cerut Ambasadei Federației Ruse să verifice dacă această persoane într-adevăr este cetățean al Federației Ruse și dacă primește pensie din partea acestui stat; i-au cerut lui Andrei Năstase să-și prezinte scuzele față de vorbitorii de limbă rusă, să instruiască activiștii și susținătorii lor și, de asemenea, să fie mai atenți la organizarea protestelor, deoarece astfel de declarații pot provoca o destabilizare a situației; au apelat la Uniunea ofițerilor cu rugămintea de a evalua acțiunile acestei persoane care a absolvit școala de miliție sovietică și a lucrat pentru organele de drept.

Sursa: socialistii.md