SOCIALISTII DIN CMC: AVEM SEMNALE PROASTE DIN TERITORIU, BUGETUL PENTRU 2017 TREBUIE DISCUTAT

Consilierii municipali din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) au depus, pe 6 octombrie curent, un demers către Primarul General, Dorin Chirtoacă și către secretariatul Primăriei, privind desfășurarea unei ședințe extraordinare, în care să fie discutat bugetul pentru anul 2016 și aprobat bugetul pentru 2017.

Ședința urma să se desfășoare astăzi, dar din lipsă de cvorum această a fost amînată.

Președintele Fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban, este nemulțumit de atitudinea pe care o are Primarul și solicită, în mod repetat, să fie discutată structura bugetului pentru 2017.

„Am depus un demers pe 6 octombrie. Am cerut să se convoace ședința Primăriei pentru a discuta executarea bugetului pentru anul 2016 pentru că avem semnale proaste din teritoriu – începînd de la grădinițe care nu au fost reparate pînă la bani redirecționați pentru alte lucrări. Suburbiile nu reușesc să absoarbă banii alocați, aproape o sută milioane de lei. Avem probleme și cu sistemele de canalizare. Solicităm, în mod repetat, să fie discutată structura bugetului pentru anul 2017, să nu se repete ca în acest an și să fie publicat abia în iunie”, a declarat Ion Ceban.

De asemenea, consilierul solicită și discutarea resurselor energetice pentru familie defavorizate, dar și pregătirile de iarnă să înceapă acum.

„Solicităm ca pregătirile de iarnă să înceapă acum. Să monitorizăm de sărbători toată tehnica care va fi prezentă în PMAN. Avem de discutat și cheltuielile energetice de către persoanele defavorizate – trebuie mărit cuantumul îndemnizațiilor. Municipalitatea trebuie să aibă grijă de persoanele care sunt defavorizate”, a adăugat consilierul.

Sursa: Cristina PARFENI, (tribuna.md)