SOCIALISTII CER INVESTIGAREA CIRCUMSTANTELOR IN CAZUL INTOXICATIEI DIN RAIONUL CANTEMIR

Deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor au cerut audierea în parlament cu privire la situația excepțională a intoxicației din raionul Cantemir.

Deputatul PSRM Vladimir Țurcan a anunțat în cadrul ședinței plenare a parlamentului din 1 noiembrie, despre faptul că în satul Flocoasa din raionul Cantemir, pe 28 octombrie a avut loc un caz tragic. Toți membrii unei familii s-au intoxicat, iar în urma acesteia trei copii au decedat.

”În acest context noi solicităm ca procurorul general, ministerul sănătății și conducerea Agenției Națională pentru Siguranța Alimentară) să prezinte informația respectivă. Este clar că din păcate deja s-a întîmplat și nu putem întoarce nimic, dar este foarte important să studiem care sînt circumstanțele care au contribuit la acest caz”, a spus deputatul.

Vladimir Țurcan a menționat că parlamentul trebuie să modifice careva legislații, să elaboreze instrucțiuni concrete adresate Guvernului pentru a fi elaborate actele normative necesare, pentru a nu admite ca în țară să circule absolut liber niște insecticide foarte periculoase. Mai mult de atît, el a remarcat că potrivit informației de care dispune, sînt unele păreri că asistența medicală n-a fost acordată la timp și la nivelul necesar.

”Sîntem obligați să atragem atenția și să audiem persoanele mai sus vizate”, a spus deputatul-socialist.

Sursa: socialistii.md