SOCIALISTII AU CERUT EXCLUDEREA DE PE ORDINEA DE ZI A INITIATIVEI PDM CU PRIVIRE LA INTRODUCERE IN CONSTITUTIE A TERMENULUI DE ”INTEGRARE EUROPEANA”

După cum a menționat deputatul PSRM Vasile Bolea, socialiștii consideră că introducere amendamentului ideologic în Constituție contravine principiilor fundamentale precum dreptul la alegere și va înrăutăți și mai mult situația din țară, în condițiile în care societatea este și așa dezbinată, iar situația devine mai precară cu trecerea fiecărui an.

”Constituția este legea supremă, care trebuie să reflecte interesele întregului popor și nu a unui partid aparte sau a unor politicieni. Asemenea subiecte trebuie consultate cu poporul, ceea ce nu a fost făcut. De aceea noi cerem excluderea acestui proiect de pe ordinea de zi”, a spus el.

În pofida argumentelor, majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa.

Amintim, anterior, socialiștii și-au expus critica dură față de inițiativa PDM de a introduce sintagma ”introducerea europeană” în legea supremă a țării și au declarat că nu vor vota pentru acest proiect. La rîndul său, președintele țării Igor Dodon, deja a adeclarat că nu va semna pentru această lege, chiar dacă dacă proiectul va acumula numărul suficient de voturi.

Sursa: socialistii.md